Geçtiğimiz günlerde mevcut Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya adaylığını açıklamıştı. Haber 32 internet Sitesi ve Express Gazetesini sorularını yanıtlayan Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya eski ve yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ÜYELERİMİZİN MADDİ-MANEVİ YANINDA OLDUK

Birinci dönemi değerlendiren Başkan Çankaya; “Biz yönetim olarakGökmen Gökmenoğlu’nun istifası üzerine 19 Ocak 2019 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda arkadaşlarımızın teveccühü ile göreve gelmiştik. Çok şükür birinci dönemi anlımızın akıyla bitirdik. Seçildiğimiz günden itibaren elimizden gelen özveriyi göstererek bu onurlu görevi yapmaya gayret ettik. Hem baromuz için hem de Isparta’mız için en iyisi olsun diye ekip arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Zorlu bir süreci geride bıraktık. Tüm Dünyayı ve ülkemizi kavuran pandemi süreci mesleğimizi de kaçınılmaz olarak olumsuz yönde etkilemiştir. Birçok meslektaşımız hem ekonomik hem de mental olarak bu süreçten zarar görmüştür. Isparta barosu her fırsatta bu süreç içerisinde Isparta avukatlarının maddi manevi yanlarında olacağını ifade etmiştir. Bu bağlamda önümüzdeki genel kurulumuzda meslektaşlarımıza yardım konusunda yönetime yetki verilmesi maddesini gündeme koyduk” dedi.

90 ARAÇLIK OTOPARKI MESLEKTAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK

Görev süresince güzel işlere imza attıklarını ifade eden Başkan Çankaya; “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde adliyemizin yan tarafında bulunan boş arazide 1500 metrekarelik bir alanı Isparta Belediyesinden ihale yoluyla kiralanarak 90 araçlık bir otoparkı meslektaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine son dönemde pandemi nedeniyle adliye içerisindeki avukat bekleme odalarını pandemi koşullarınca uzun süre beklemeye elverişli olmayacağı düşüncesiyle başsavcılığımızla görüşerek adliyemiz bahçesinde avukatlara özel açık hava alanı meslektaşlarımızın kullanımına kazandırılırmıştır. Gerek adliye binası içi, gerek adliye bahçesi içi avukat bekleme alanlarının tamamında el dezenfektanları, fotokopi odamız da ise maskeler meslektaşlarımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulmuştur” diye konuştu.

ISPARTA’DA İLK KEZ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

Isparta’da ilk kez bölge toplantısı düzenlediklerinin altını çizen Başkan Çankaya; “Görev yaptığımız dönemde ilk kez bir Akdeniz şehrinin ev sahipliği yaptığı Ege, Marmara ve Akdeniz baro başkanları toplantısına Isparta Barosu olarak ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadık. Bu bağlamda Isparta Barosu tarihten günümüze süregelen lider baro vizyonunu güçlendirmiş ve pekiştirmiştir” dedi.

KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARA YOĞUNLAŞACAĞIZ

Yeni dönemde kronikleşmiş sorunlara daha fazla yoğunlaşacaklarını ifade eden Başkan Çankaya; “Arkadaşlarımızın teveccühüyle yeni dönemde tekrar görev üstlenirsek meleğimizin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için daha fazla gayret göstereceğiz. Avukatların özlük haklarına ilişkin ciddi sorunlar vardır ve bu sorunların çözülmesi gerekmektedir. Örneğin yargının savunma ayağını temsil eden bir avukatın emekli maaşı ile yargının diğer ayaklarını temsil eden hakim ve savcıların emekli maaşları arasında ciddi bir uçurum bulunmaktadır. Bir başka konu ise özellikle genç avukatlarımızın geçimi için hayati bir konu olan CMK ücretleri de Anayasanın angarya yasağı hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir. CMK ücretlerinde biran önce her yıl revize edilen avukat asgari ücret tarifesi ile uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.

ÇOKLU BAROYA KARŞI ÇIKTIK

Çoklu baro sistemine şiddetle karşı çıktıklarının altını çizen Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya; “Kamuoyunun malumu olduğu üzere avukatlık kanununda çoklu baro ve Türkiye Barolar Birliği başkan ve organlarının seçiminde değişiklikler öngören yasa teklifi meclisten geçerek yasalaşmıştır. Bu süreç içerisinde Isparta Barosunu temsilen tüm mecralarda söz konusu yasanın sakıncaları anlatılmış ve teklifin yasalaşmaması için diğer barolarla beraber gerekli özveri gösterilmiş, Isparta Barosuna yakışır duruş sergilenmiştir” diye konuştu.