Isparta Güzel Sanatlar Lisesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “ Güzel Sanatlar Lisesi Yıldızlarını Arıyor” konulu yarışma sonuçlandı. Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmanın Müzik bölümünde Ses ve Çalgı kategorilerinde seçme yapılırken Resim Bölümünde ise “ Geçmişten geleceğe Çocuk oyunları “ konulu resim yarışması yapıldı.

SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDILAR

Canlı performans şeklinde yapılan müzik yarışmasında birbirinden yetenekli öğrenciler yarışırken jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Yarışmanın sonuçları şu şekilde belirlendi;

Çalgı kategorisinde en başarılı öğrenciler Atabey 75. Yıl Ortaokulundan birinci Gizem Çetin, ikinci Betül Er ve üçüncülüğe ise Ülkü Hilal Sonkaya layık görüldüler. Ses Kategorisinde ise birinci Atatürk Ortaokulundan Gizem Çetin, ikinci. IYAŞ Selçuklu Ortaokulundan Betül Er ve üçüncü Kadir Boylu Ortaokulundan Şenol Bıyık seçildiler. 

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Resim Bölümü “ Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları “ konulu yarışmada ise yapılan değerlendirmede Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi Ortaokulundan Umeyye Dikici ile Fatmanur Yılmaz ve Nazmi Toker Ortaokulundan İrem Balta aynı derecede ödüle layık görüldüler ve başarı ödülüyle ödüllendirildiler. 

Dereceye giren öğrencilere parasal ödülün yanı sıra gitar ve diğer müzik aletleri ile resim malzemeleri verildi. Ayrıca tüm katılan öğrencilere ve öğretmenlerine de katılım belgesi verildi. 

YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Sevda Toprak, yetenekli çocuklarımızın keşfedilmesinin sanata ve kültürümüzün geleceğe aktarılmasında önemine değinerek bu yeteneklerin gerçek anlamda sanat eğitiminden geçmesi için misyon üstlendiklerini dile getirdi. 

Toprak,  bu yarışmanın ilk kez olduğunu ve bundan böyle daha da geniş katılımlarla geleneksel hale getirileceğini söyledi.