Isparta’dan 8 bin 715 kişinin müracaat ettiği ve 629 kişinin gitmeye hak kazandığı 2011 yılı Hac Kesin Kayıtları başladı. Müracaatlar 1 Temmuz'da son bulacak. Hacı adayları Diyanet İşleri ve yetkili acenteler vasıtasıyla kutsal topraklara gidecekler.

2011 yılı hac kesin kayıtlan dün başladı. Kayıtlar 1 Temmuz 2011 tarihine kadar İl Müftülüklerinde
yapılacak. Isparta Müftülüğüne 2011 yılında hacca gitmek için 8 bin 715 kişi müracaatta bulundu.
Yapılan kura çekimi ardından Hacca asil listeden gidecek olan 629 kişi belirlendi. Bu 629 kişinin hacca gidebilmesi için dün itibariyle de kesin kayıt işlemleri başlatıldı. Isparta Müftülüğü ve özel şirketler vasıtasıyla bu yıl Isparta’dan toplam 629 kişi hacca gidecek. Hacca gidecek olan bu kişilerin yüzde 60'ı Müftülük tarafından diğer geriye kalan yüzde 40'ı ise şirketler üzerinden kutsal topraklara gidecek.

Isparta il Müftüsü Mehmet Emin Avcı, belirlenen hacı adaylarının kesin kayıtlarını yaptırabilmeleri için sürenin başladığını ve bunun 1 Temmuz 2011 'e kadar devam edeceğini dile getirdi. Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı 2011 yılı Hac Kurası sonucu hacca gitmeye hak kazananların Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gitmeyi tercih etmeleri halinde izleyecekleri yol hakkında bilgiler
verdi. Buna göre hacı adaylarının il müftülüğüne giderek '2011 yılı Haccı için Diyanete kesin kayıt yaptırabilir' belgesi alacaklar. Belge alınırken, beraber olduğu kişileri kontrol etmeleri ve hacca hangi hava limanından uçmak istediklerini ve hac konaklama türünü belirtmeleri gerekiyor. Belirtilen bilgiler daha sonra değiştirilemeyecek. İl Müftülüğü'nden alınan belge sonrasında tercih edilen hac
konaklama türüne ait ücretin tamamımın veya ilk taksitini kesin kayıt tarihinin bitimi olan 1 Temmuz'a kadar bankalara yatırabilecekler. Hac kayıt ücretinin tamamının ya da ilk taksinin hacı adayları tarafından bankalara yatırılmasının ardından kesin kayıt işlemi tamamlanmış olacak.

Bankalara ücret yatırılmaması halinde ise hacca kesin kayıt yapılmamış sayılacak.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı hacı adaylarının hac bürosu tarafından verilecek olan form dilekçeyi ve Özellikle açıklamaları dikkatlice okumalarını istedi. Avcı aynca, "Arka fon rengi beyaz olan 3 adet vesikalık fotoğrafınızı, en az 1 Ocak 2012 tarihine kadar geçerlilik süresi ve 3 boş vize sayfası bulunan pasaportunuzu, nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisini, kayıt tarihleri süresi içinde kaydınızı yaptırdığını İl Müftlüğü Hac Bürolarına eksiksiz teslim ediniz. Bu belgeler hazır değilse kesin kaydınızı belirlenen sürede mutlaka yaptırınız ve .belgeleriniz sonra tamamlayınız. Kesin kayıt için belgelerinizin tamamlanmasını beklemeyiniz" dedi. 2011 yılında hacca götürmeye yetkili olan acentelerden biri ile hacca gitmek isteyenler için de önemli uyanlarda bulunan Avcı şunları söyledi:

"İl Müftülüğü'ne gelerek 2011 Yılı Haccı için acenteye kesin kayıt yaptırabilir belgenizi alınız. İl Müftlülüğü'nden TÜRSAB'dan veya başkanlığımızın internet sayfasından 2011 yılı için Hacca Kayıt Yapma Yetkisi bulunan acentelerin isimlerini öğrendikten sonra bunlardan birisine 1 Temmuz'a kadar kesin kaydınızı yaptınız" Gerek Diyanet İşleri gerekse yetkili acenteler ile hacca gitmek isteyen hacı adaylannın kayıt sırası geldiği halde her ne sebeple olursa olsun süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmayanlar haklannı kaybetmiş olacak.