Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Temmuz ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.

KONU MECLİSİN GÜNDEMİNE GELDİ

Isparta Antalya karayolunda feci kaza: 1 ölü 8 yaralı Isparta Antalya karayolunda feci kaza: 1 ölü 8 yaralı

Meclis gündeminin 11. Maddesinde bulunan; Belediyemiz mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin üzerinde bulunan kamu yararının kaldırılması konusunun görüşülmesi konusu görüşüldü.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “HACİZ EDİLEMEZ ŞARTINI KALDIRACAĞIZ”

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu gündem maddesinin İmar Komisyonuna havale edilmesi konusunda oylama yapmadan önce Meclisin Bağımsız Üyesi Ramazan Kabalak, Başkan Başdeğirmen’den konu hakkında detaylı bilgi istedi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi belediye olarak büyük projeler yapıyoruz. Ancak, bunu yaparken karşımıza bir takım engel veya sorunlar çıkabiliyor. Bunlardan birisi de yapmış olduğumuz Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi. Bu konuda kredi alacağımızda bizden ipotek istediler biz de mülkiyeti belediyemizde olan Isparta Otelini göstermek istedik. Fakat, 2009 yılında o dönem meclisi tarafından Isparta Oteli ile ilgili ‘Haczedilemez’ kararı alınmış. Bu nedenle oteli ipotek olarak gösteremedik. Aynı şekilde Zabıta Müdürlüğünün eski hizmet binası için de aynı karar alınmış.

Bizim belediye olarak büyük projelere devam etmemiz için bu tür engellerin kaldırılması gerekiyor. Biz de bu haczedilemez şartının kaldırılması için konuyu meclisimize getirdik” dedi.

KOMİSYON AYRINTILI RAPOR HAZIRLAYACAK

Başkan Başdeğirmen, yaptığı açıklamanın ardından konuyu İmar Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile komisyona havale edildi. İlgili komisyon ayrıntılı olarak hazırlayacağı raporu Cuma günü yapılacak olan Meclisin Temmuz ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.