Vali Şehmus Günaydın, 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara yönelik konuşmasında "Kimsenin 'haksızlık yapılıyor' söylemine fırsat bırakmadan adaletle, doğrulukla hukuk içinde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sinevizyon aracılığıyla dinlenmesinin ardından konuşan Vali Şehmus Günaydın, "Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Ben göreve başlayalı daha sayılı günler olmuştu. FETÖ'nün bu hain kalkışmasında ülkemizin her köşesinde olduğu gibi sizlerin gayretiyle bu terör örgütünün özel görevler verdiği Isparta'da bu hainlere geçit vermedik. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. O hain gecede meydana çıkan tüm siyasi partilerin değerli yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. O gecede herhangi bir gelecek düşünmeden, gözünü karartıp bu milletin yanına yakışır şekilde ortaya çıkan bu milletin kahraman evlatları dünyaya tarih boyunca hiçbir zaman ihanete prim vermeyen bu büyük millet o gece de o ahin girişimde bulunanlara gereken dersi verdi. Bundan sonra da bu millete karşı ihanet içine gireceklere gereken dersleri verecektir. Günlerce büyük bir coşkuyla bu meydanları doldurdunuz. Bu ülke üzerinde hesabı olanlara 'sakın hesap yapmayın eğer yaparsanız bu hesap başınıza patlar' dediniz. Isparta'da siz değerli hemşehrilerim bunu açık şekilde ortaya koydunuz. 

Bu hain girişimle irtibatlı olanlara biz hukuk içinde karşılık veriyoruz. Bin 259 kişi bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu için kamu görevinden ihraç edildi. 324 kişi daha açıkta bekliyor.

Biz hainlere karşı hukuk içinde müdahale ediyoruz. Kimsenin 'şu haksızlık yapılıyor' söylemine fırsat bırakmadan adaletle doğrulukla hukuk içinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bugün sabaha kadar buradayız. Yarın saat 24.00'e kadar nöbetimiz devam edecek. Bu vatan için bu millet için bu bayrak için ölümüne diyorum" şeklinde konuştu.