Güneykent'te kurulan Gül ve Gül Ürünleri Üreticileri Derneği'nin Başkanı ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, verimli güllerin hak ettiği fiyattan satılmadığını, diğer bölgelerdeki güllerle eşit tutulduğunu ve bunun da fiyat eşitsizliğine neden olduğunu ileri sürdü.
    
Gözgün, yaptığı açıklamada, gülde verimliliğe bakılmaksızın fiyat verildiğini belirterek tepki gösterdi. Güneykent'te en verimli gülün yetiştiğini savunan Gözgün, ''Güneykent'te 3 kilo 150 gram gülden bir kilo yağ elde edilirken, diğer bölgelerde 4,5 kilo gülden ancak bir kilo yağ çıkarılıyor. Bu durumda bizim gül üreticimize haksızlık yapılıyor'' dedi.
    
GÜLBİRLİK'in verdiği fiyatlara tepki gösteren Gözgün, geçen yıl kilo başına 1,70 TL fiyat verilirken, bu yıl bu fiyatın 1,60 TL'ye düştüğünü kaydetti. Bulgaristan'da 1,95 TL civarında fiyat verildiğini hatırlatan Gözgün, ''Dünyada iki yerde bu gül yetişiyor. Bulgaristan ve Isparta'da. Rekoltenin düşüklüğünden bahsediliyor ama hala fiyatlar düşük. Rekoltenin düşük olmasına karşın fiyatların yükselmesi gerekir'' dedi.
    
Fahrettin Gözgün, bu yıl 800 ton gül alındığını, önümüzdeki sezon ise bin ton civarında bir gül rekolte beklentisinin olduğunu bildirdi. Güneykent'te yetişen gülün verimliliği açısından daha fazla alıcı bulduğuna işaret eden Gözgün, dernek aracılığıyla gülün satışını yapacaklarını ve kendilerinin de üreticilere ton başına artı avans ve işçi parası şeklinde ödeme yapılacağını belirtti.
    
Bu durumda en fazla fiyatı teklif edene gülü satacaklarını kaydeden Gözgün, ''Amacımız üreticimizin yüzünün gülmesi. Ancak yapılan uygulamalarla bizim üreticimize haksızlık yapılıyor. Güneykent'teki güllerin diğer noktalardaki güllerle eş değer tutulmaması gerekiyor. Bunu defalarca söyledik, fakat dinleyen olmadığı için bu derneği kurduk'' diye konuştu.