Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı ''Okulcanlar Projesi'' kapsamında Hakkari'den gelen 10 öğrenci Eğirdir'i gezdi.
Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün iki yıl önce başlatmış olduğu ''Okulcanlar Projesi'' kapsamında Hakkari'de bulunan orta öğretim kurumlarından seçilen ve tatillerini Isparta'da geçiren 10 başarılı öğrenci, Eğirdir'e geldi.
Öğrenciler, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz ile Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i de ziyaret ettiler. Eski bir öğretmen olduğunu belirten Özmeral, ''Şu an yarı yıl tatili dolayısıyla hem dinleniyor hem de geziyorsunuz. Gezdiğiniz yerleri ailenize, arkadaşlarınıza güzel hatıralar olarak anlatacaksınız'' dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Özmeral, öğrencilere elma ikram ederek, kitap ve bere hediye etti.
Hakkari Cumhuriyet Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Fatma Akgül, bu yıl üniversite sınavına gireceğini ve tercihine Isparta'yı da ekleyeceğini söyledi. Akgül, ''Biz bu geziden çok memnun kaldık, sizleri de Hakkari'ye bekleriz'' dedi.
Öğrenciler, Dündarbey Medresesi, Hızırbey Cami, Gülbudak Elma Üretimi ve Soğuk Hava Deposu'nu gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.