AK Parti Milletvekili avukat Recep Özel, yetkisiz mahkemelerin verdiği tahliye kararları ile ilgili, "Bu, ülkemizde bir yerlerden talimat alarak yargı işlemi yapan hakim ve savcıların olduğunu açık bir şekilde gösterdi. Siz elinizde olmayan bir yetkiyi kullanıyorsanız, bir yerlerden talimat almışsınız demektir" dedi.

Özel, yaptığı açıklamada, paralel yapı ile mücadele kapsamında tutuklanan kişilerin yetkisiz mahkemelerce toplu olarak tahliye edilmesini bir hukukçu olarak hayretle karşıladığını söyledi.

Tahliyeyi veren mahkemelerin böyle bir yetkisinin ne Anayasa'da, ne ceza muhakemeleri kanunda yer aldığına dikkati çeken Özel,mahkemelerin hukuk tarihinde olmayan bir karara imza attıklarını vurguladı.

Halen "paralel yargı veya paralel devlet yok"diyenler olduğunu dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"Son gelişme, bunların her birine cevap. Bu, ülkemizde bir yerlerden talimat alarak yargı işlemi yapan hakim ve savcıların olduğunu açık bir şekilde gösterdi. Siz elinizde olmayan bir yetkiyi kullanıyorsanız,bir yerlerden talimat almışsınız demektir. Hukuk tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. Allah'tan bir hakim bunu fark ederek kararın yok hükmünde olduğunu, herhangi bir tahliye yapılmaması için cezaevi ve başsavcılığı uyarmış."

Özel, hakim ve savcıların yazılı hukuk kurallarına uyması gerektiğinin altını çizerek, buna uymayanların hakim ve savcılık yapmaması gerektiğini kaydetti.

Söz konusu tahliye kararlarını veren hakimlerin ileride vereceği kararlara kimsenin güven duymayacağını ifade eden Özel, "Bu durum paralel yapı ve paralel yargı ile mücadelenin ne kadar haklı olduğunu gösterdi.Bu mücadele sonuna kadar devam etmeli. Artık o cenahta yer alan hakim ve savcıların kime hizmet ettiğini, ülkeyi ne hale getirdiklerini vicdanlarını,akıllarını çalıştırarak düşünmeleri, kendilerini  kontrol etmeleri Türk vatandaşlarının ortak dileğidir" diye konuştu.

Yeni anayasada yapılması planlanan reform ile yargıyı herkesin güven duyduğu bir organ haline getirmek istediklerini vurgulayan Özel,şöyle konuştu:

"17-25 Aralık bir darbe girişimiydi. Darbe girişimi başarısız oldu. Hiçbir netice alamadılar. Bunu darbe girişiminin bir ileri adımı olarak, yargıya bir darbe olarak addedebiliriz. Yetkisi olmayan bir mahkeme tarafından hafta sonuna, mesai saati dışına denk getirilerek işlem tesis etmeye kalkmak... Gece yarısı darbeler oluyordu ya, bunların da bu tür işlemleri hafta sonuna, kendi nöbetlerine denk getirerek yapmaları bir darbe girişimidir. Bu, diğerlerinden daha vahim bir darbedir. Çünkü yargı, tuzun koktuğu yerdir."