Halk Bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu Arasında İmzalanan Protokol ile prim Borcu bulunan Bağ -Kur'lulara düşük faizli kredi verilecek. Isparta SGK İl Müdürü Salih İlhan, Halk Bankası"nın prim kredisinden yararlanmak isteyenlerin 28 Temmuz"a kadar il müdürlüklerine başvurmalarını istedi

Halk Bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu Arasında İmzalanan Protokol ile Prim Borcu Bulunan Bağ -Kur'lulara düşük faizli kredi kolaylığı sağlanıyor. Bağ -Kur'lulara, 60 ay vadeye kadar kredi kullanma imkanı sunulurken, alınan krediye 12 ay kadar yüzde 1.67, 13 -36 ay arasında yüzde 1.72, 37 -60 ay arasında ise yüzde 1.75 faiz uygulanacak. Halk Bankası"nın prim kredisinden yararlanmak isteyenlerin ise 28 Temmuz"a kadar SGK"ya başvurmaları gerekiyor.

Isparta SGK İl Müdürü Salih İlhan, SGK ve Halk Bankası arasından imzalanan protokol hakkında bilgi verdi. Prim borçlarının yeniden yapılandırılmasından daha çok kişinin faydalanabilmesi için Halk Bankası ile protokol imzalandığını duyuran İlhan, 28 Temmuz"a kadar Halk Bankaları şubelerinden kredi kullanılabileceğini dile getirdi.

SÖZLEŞME KAPSAMINA GİRENLER

Sözleşme kapsamına giren borçlulara dikkat çeken İlhan, "Gerek yüksek miktarda borcu olup ödeme sıkıntısı çeken tüm vatandaşlar gerekse yaşlılık aylığı almaya hak kazanmış ancak birikmiş borçları nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan ve sağlık yardımlarından yararlanamayan Bağ-Kur'lular yapılan protokol sonrasında uygun şartlarda kredi kullanabilecek" dedi.

60 AY VADELİ KREDİ VERİLECEK

İmzalanan protokolün borçlulara getireceği kolaylığa da değinen İlhan, “Krediden yararlanarak borçlarını tasfiye eden ve yaşlılık aylığı bağlanan sigortalılar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, kredi borçlarına bağlı olmadan sağlık yardımlarından faydalanmaya başlayacak. protokol çerçevesinde sigortalılara 60 ay vadeye kadar kredi verilirken, 12 ay kadar yüzde 1.67, 13-36 ay arasında yüzde 1.72, 37-60 ay arasında ise yüzde 1.75 faiz uygulanacak. Borçlarını ödemek suretiyle yaşlılık aylığı bağlatmak isteyen sigortalılar en geç 28 Temmuz'a kadar SGK'ya başvurmaları gerekiyor" dedi.

YAPILANDIRMA İÇİN SON HAFTA

SSK ve Bağ-Kur prim borçları yeniden yapılandırılmasında son haftaya girildiğini de hatırlatan İl Müdürü Salih İlhan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nda yapılan değişiklikle getirilen prim affı hakkında hatırlatmalarda bulundu.

İlhan, “Peşin olarak prim borcunu ödeyenlerin borçlarının faizinin yüzde 85"i, 12 ayda ödeyenlerin borçlarının faizinin yüzde 55"i, 24 ayda ödeyenlerin de prim borçlarının faizinin yüzde 30"u silinecek.

Daha önce yapılandırmaya başvurup, gereklerini yerine getirmediği için yapılandırması bozulanlar da 6 ay içinde borçlarını öderlerse, yeniden yapılandırma kapsamına alınacaklar. Prim affı, 31 Mart 2008"e kadar borcu olanları kapsayacak. Yapılan düzenlemeyle getirilen prim affı kapsamında borçlarını 2006 yılında çıkarılan kanunla gereğince taksitlendirme yapanlardan taksitlendirmeleri bozulmuş olanlar ve yeni borçluların yararlanabilecek” dedi.