S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Törende yeni alınan çevre dostu körüklü otobüste kurban ve dualarla ilk seferine uğurlandı. İlk test sürüşünü Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Can Selçuk ve vatandaşların katılımıyla açılan koordinasyon merkezi Isparta’da ulaşımda birçok kolaylıklar sağlayacak.

Törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Isparta’da toplu taşımacılığı çağa uygun şekilde daha modern hale getirmek için uğraştıklarını belirten S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kendi sınıfının en iyi markası olan çevre dostu yeni aracın hizmete sunulmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Kaliteli hizmet ve güvenli ulaşım düsturuyla hareket ettiklerine vurgu yapan Faruk Daşdöner, desteklerinden dolayı Isparta Belediyesine ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine teşekkür etti.

Hizmet sunumunda kalitenin önemine dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural; “Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir hizmet sunumu yapıyorsunuz. Allah bu birliğinizi, beraberliğinizi bozmasın. Tabi hiçbir şey tam manasıyla mükemmel olamaz. Tüm Isparta halkımızla birlikte, yüz bine yakın öğrenciye ve aynı zamanda dışarıdan ilimize ilk gelenlere sizler hizmet veriyorsunuz. İlk izlenimler, ilk intibalar çok önemlidir. İlimize ilk defa gelenler hizmet noktasında sizlerden hizmet almaktadırlar.  Kısacası sizler şehrimizin aynasısınız. Bu doğrultuda sizlerin her hareketi çok önemlidir. Onun için sizin vermiş olduğunuz hizmetin niteliği ve kalitesi çok önemli. Standartların üzerinde hizmet sunduğunuzu görmekteyiz. İnşallah bu standart yükselerek devam eder. Bu duygu ve düşüncelerle önce sağlık, sonra kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Isparta trafiğini rahatlatmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek konuşmasına başlayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, ulaşımda halka en çok hizmet eden birimin halk otobüsleri olduğunu söyledi.

Halk otobüsü sürücülerinin soğuk, sıcak demeden en iyi şekilde hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Başdeğirmen; “Hizmeti en iyi şekilde sunuyorlar. Ancak bazı eleştirilerde beraberinde geliyor. Bu konuda halkımız daha duyarlı davranmakta ve ilgili mercilere şikayetlerini yapmaktalar. Bu şikayetleri en aza indirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizim görevimiz halkımızı en rahat ve güvenli şekilde ulaşımını sağlamaktır. B u kapsamda sizlerden ricam trafikte saygı ve kurallar çerçevesinde hareket etmenizdir” dedi.

Zaman zaman otobüslerin büyüklüğünden şikayetler aldıklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Şehir içi toplu ulaşım neden dolmuşla yapılmıyor diyorlar. Biz dolmuşla ulaşımı sağlayan şehirlerle irtibat halindeyiz. Onlarda şikayetçiler, ancak vazgeçemiyorlar. Yollarımız 40-50 sene önce planlanarak açılmış. Yollarımızı genişletemeyeceğimize göre değişik metotlarla trafiği rahatlatmanın çabası içerisindeyiz. Bu konuda üniversitelerden ve ilgili birimlerden görüşler alıyoruz. Uygulanabilecek olanları sahada uyguluyoruz” diye konuştu.

Son olarak koordinasyon merkezinin önemine dikkat çeken Başkan Başdeğirmen; “Teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığını görmekteyim. Bu durum memnuniyet verici. Malum Isparta öğrenci yoğunluğu fazla olan bir şehir. Öğrenci veya vatandaş daha evinden çıkmadan önce otobüsün hangi saatte durakta olacağını bilmesi çok önemli. Bizde belediye olarak mobil yazılımlı kapalı durakları arttıracağız. Bu şekilde hizmet kalitesi daha da yükselecek” dedi.

Konuşmalardan sonra dua ve niyazla kurban kesilerek Koordinasyon Merkezinin açılışı yapıldı. /İbrahim DEMİRAYAK