HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİ’NDE SEÇİM VAR
İLK KEZ BELEDİYE MÜDAHALESİ YOK

SS Isparta Halk Otobüsleri Kooperatif üyeleri, ilk kez Isparta Belediyesi yönetiminin işareti ve telkini altında olmadan hür iradeleriyle başkan ve yöneticilerini seçeceği bir genel kurula gidiyor.

Isparta Belediyesi’nin kontrolünde halkımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde yeni bir genel kurul süreci yaşanıyor. 100’e yakın üyesi bulunan Halk Otobüsleri Kooperatifi, hafta sonunda başkan ve yöneticilerini seçecek.

Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin genel kurulunu önemli kılan bazı ilklerin yaşanması. Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde ilk kez genel kurula dışardan bir müdahale yapılmıyor. Halk Otobüsleri sistemini işletecek yönetim kuruluna Isparta Belediye Başkanı ve çevresinde bir kişinin ilk kez müdahalesi yok. Kooperatif ortakları ilk kez hür iradeleri ile başkan ve yöneticilerini seçecek.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticilerine ve üyelerine genel kuruldan çıkan başkan ve yönetiminin başının tajı olduğunu, Isparta Belediyesi olarak bu konularda müdahil olmayacaklarını belirttiği öğrenildi. Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde geçmişte Belediye Başkanı’nın karşı çıkmasına rağmen üyelerin oyu ile göreve gelen Faruk Daşdöner ve ekibinin yeniden yönetime seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.