Özellikle toplu ulaşım araçlarında hızla yayılan ve insan sağlığını tehdit eden zararlı bakterilerle mücadele için Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi kentte hizmet veren tüm otobüsleri 21 günde bir dezenfekte ediyor. 
 
Hayatın her alanında son derece olan hijyen özellikle ortak kullanım alanları ve araçlarında daha da hayati bir konu oluyor. Özellikle toplu taşıma alanlarında hızla yayılan ve insan sağlığını tehdit eden zararlı bakteriler başta çocuklar olmak üzere hepimizin korkulu rüyası. 
 
İşte Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, bu korkulu rüyaya dur dedi. Özel bir firmayla yaptığı 1 yıllık anlaşma sonrası Isparta’da hizmet veren 93 tane özel halk otobüsü her 21 günde bir özel bir ilaçla dezenfekte edilecek. 
 
Firma yetkilinin verdiği bilgilere göre mekanik bir uygulama ile yapılan ilaçlamanın insan sağlığına hiçbir zararı yok. Ancak o korkulu rüya olan bakteriler, mantarlar ve diğer zararlı canlılar bu ilaçlamadan sonra 21 gün boyunca otobüste yaşayamıyor. Bu nedenle de her 21 günde bir bu ilaçlamanın yapılması gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerini de ilaçlayan firmanın yetkilileri, bundan böyle Isparta’da da her 21 günde bir bu uygulamanın yapılacağını ve Ispartalıların gönül rahatlığıyla Halk Otobüslerini kullanabileceğini ifade etti. 
 
Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz’da yaptığı açıklamada “Isparta halkına en sağlıklı ve düzgün hizmeti vermek adına bu uygulamayı başlattık. 21 günde bir bu uygulama yapılacak. Bir yıllık bir anlaşma yaptık. Özellikle toplu taşıma araçlarında hijyen çok önemli. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile de görüştük. Uygulamanın detaylarını öğrendik. Hem yeni araçlarımız hem de bu uygulamamız Isparta halkına hayırlı olsun” dedi.