Isparta'da aracına binen bir yolcuya hakaret ettiği ve otobüsten indirdiği iddiasıyla bir otobüs şoförüne, söz konusu araç ile birlikte 1 hafta seferden men cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, bir özel halk otobüsü şoförü, aracına binen bir yolcu ile tartıştı. Hakarete uğradığını ve otobüsten zorla indirildiğini öne süren yolcu, olay üzerine Alo 153 Zabıta'yı arayarak aracın plakasını ve şikayetini bildirdi. Zabıta birimi, konunun doğruluğunu teyit ettikten sonra otobüse 1 hafta seferden men cezası verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, "Kabahat Yasası gereğince zabıta müdürlüğümüzde bir birim oluşturduk. Bu birim, halkımızdan gelen tüm şikayetleri takip ediyor ve gereğini yapıyor. İşte Alo Zabıta 153 ekibimize gelen bu ihbar telefonu neticesinde sürücüyü suçlu bularak 1608 sayılı yasanın 151. maddesi uyarınca 1 hafta ticaretten men cezası verdik. Halkımızın kendi hakları konusunda bilinçlendiğini görmek bizleri sevindiriyor. Kendilerine yapılan tüm haksız uygulamaları bizlere bildirmektedirler. Arkadaşlarımız da konuyu inceleyerek haksızlığa uğramış vatandaşın mağduriyetini gidermeye çalışmaktadır. Ancak bir kısım halkımız da asılsız ihbarlarda bulunarak görevlilerimize boşa zaman harcatmaktadır. İşte bu ve buna benzer ihbarda bulunan halkımıza da ceza vermeye başlayacağız" dedi. (İhlas Haber Ajansı)