Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez  Birliği (TAB) Isparta Şube Başkanı Mehmet Uslu  balın insan vücuduna olan faydalarını anlatabilmek,  üretici arıcının sunduğu doğal bal tüketimini  ilimizde artırabilmek için halkın bu ürünleri görebileceği  şehrin merkezi bir noktasında yer verilmesi isteklerini,covid-19 salgınıyla sağlığın tehdit ve tehlike altında olduğu pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için işlem görmemiş, doğal arıcı balı, propolis ve polen tüketilmesine dikkat çekmek istediklerini, belirterek, ne yazık ki  arı yetiştiricileri olarak ilimizde sahipsiz kaldıklarını ifade etti.

Seslerini duyurmak için gösterdikleri   çabaya rağmen, ilin yöneticilerine ulaşamadıklarını belirten Başkan Uslu, toplum sağlığına  ve kent ekonomisine katkı sağladıklarını belirterek şu açıklamada bulundu:
‘’Yerel yöneticilerimizden birliğimizi daha fazla tanıtmak için tüm Isparta halkının görebileceği bir  yerde  stant verilmesini ve  bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Gerçekten Isparta’ya büyük bir yatırım olacağına inanıyorum. Bazı illerde belediyeler birliklerin yeni bir yere sahip olması için destek olarak yeni stantlar açmışlar. Biz de Isparta Belediyesi’nden, Isparta Valiliği’nden, İl Özel İdare’den,Isparta Birliği olarak şehrimizi temsil edebileceğimiz bir stant istiyoruz. Halkımızın görebileceği, ürünlerimize kolaylıkla ulaşabileceği bir yer istiyoruz. Sesimizi duyurmak için gittiğimiz bu kurumların kapısından içeri giremiyoruz. Buradan sesimizi duyacak olan valimiz, belediye başkanımızdan Isparta arıcılığını daha ileriye götürebilmek için desteklerini rica ediyorum. Bugüne kadar ulaşamadık ama kendilerine ulaşmak  ve sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Her davetinize geliriz, yeter ki siz bizi kabul edin. Bizi anlayın, bize yardım edin. Isparta olarak 630 üyesi olan küçük bir şubeyiz ama Isparta’mızda daha çok sayıda arıcı yetiştirme hedefindeyiz.

Bir yıl içinde üye sayımızı bin yapmayı düşünüyoruz. Şehrimiz 820 civarında endemik bitkiye sahip. Bitki örtüsü yönünden oldukça zengin olmamıza karşın arıcılık bizde yeterince gelişememiş. Yönetim olarak 4 yıldır bu işe baş koyduk. Öncelikle üye sayımızı artıracağız. Bizim bal ormanlarına ihtiyacımız var, ballı bitkilere ihtiyacımız var. Arılarımız için konaklama yerlerinde geniş alanlara ihtiyacımız var. Yöneticilerimizle karşılıklı diyaloglarla bu ihtiyaçların çözümüne ulaşmak istiyoruz.’

Haber: Elif Akgül