Valilik “Temiz Hava Eylem Planı”nda önemli bir adım attı. Taslak internette yayınlandı. Vatandaşlarda görüşlerini bildirecek ve ortak karar alınacak

Isparta Valiliği Isparta’nın havası ile ilgili önemli bir karar aldı. Kömür yasağından, doğalğaz kullanımına, kalorifer yakım saatlerinden, yakım eğitimine kadar bir çok konuyu içeren “Temiz Hava Eylem Planı”nda vatandaşların da görüşleri alınacak.

Mahalli Çevre Kurulu’nun önceki gün yaptığı toplantıda alınan karar ile ilgili olarak Vali Vahdettin Özkan’ın talimat verdiği ve gelen bütün görüşlerin dikkatle ele alınacağı belirtildi.

Isparta Valiliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitelerine konulan “Temiz Hava Eylem Planı” taslağını isteyen her vatandaş inceleyebilecek. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ile birlikte vatandaşlar da eylem planı ile ilgili eleştiri, görüş ve önerilerini mail, mektup veya mesaj yoluyla ilgili kurumlara iletebilecek.

Alınacak görüşler doğrultusunda “Temiz Hava Eylem Planı” oluşturulacak. Yetkililer ve vatandaşlar bu uygulamadan dolayı Vali Vahdettin Özkan’a teşekkür ederek görülerini şöyle dile getirdiler:

“Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz ve son derece memnunuz. Oldukça demokratik ve yüksek katılımlı bir model. Çünkü sadece karar alanların değil, alınacak kararlardan etkileneceklerinde görüşlerinin alınması gerekiyor. Çünkü alınan kararlardan etkilenecek olanlarında çözüm önerileri vardır. Eylem planının ortak akıl ile oluşturulması en doğrusu.

Bu nedenle çok doğru bir sistem. Böyle bir imkan varken, vatandaşlarımızın da yüksek oranda katılmaları ve görüşlerini söylemeleri gerekiyor. Yoksa hiç kimsenin alınacak kararlardan şikayet etme hakkı olmaz.”

“Temiz Hava Eylem Planı”nın bir ay süre ile internet ortamında kalacağı; 1 Eylül’den sonra ise görüş ve şikayetlere göre plana son şeklinin verilecek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderileceği öğrenildi.