Tıp fakültesinde yaşanan bu büyük sorunun ardından TBMM Başkanvekili Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç konuyla bizzat ilgilendiğini duyurmasının ardından sorunun çözüldüğünü belirterek Tıp fakültesine yeni bir MR Cihazı kazandırıldığını berlirtmişti.

Fakat gelinen nokta da yapılan açıklamaların ardından Tıp Fakültesinde MR cihazı sıkıntıları devam etmekte olup hastalar Şehir Hastanesine sevk edilmeye devam edilmektedir.
Yaşanan bu ciddi sıkıntıyla ilgili muhabirimiz Cüneyt Erbil’e açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı; ‘Bu konu sağlık konusudur, bekletilecek bir konu değildir ortada insan sağlığı söz konusudur’ diyerek sözlerine şu şekilde devam etti;


‘Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanan MR cihazı sıkıntısıyla ilgili okuduğumuz haberlerin ardından yaptığımız araştırmalar neticesinde maalesef ki haberlerin doğru olduğunu öğrendik .Yapılan ihale şartnamesindeki yanlışlıklardan dolayı MR cihazının tıp fakültesinde olmadığını, hastaların mağdur olduğunu ve çözüm olarak da hastaların Isparta Şehir Hastanesine sevk edildiğini öğrendik. Şehir hastanesinin kendisine has bir yoğunluğu  var. Koskoca Tıp Fakültesinin bir MR Cihazı sıkıntısını nasıl çözemediğini biz hayretle izlemekteyiz. 
Konuyla ilgili yine Isparta basınına açıklamalarda bulunan AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç sorunun çözüldüğüne dair beyannat verdi fakat yaptığımız araştırmalar sonucunda ne yazık ki bu sorunun devam etmekte olduğunu öğrendik , maalesef ki sorun çözülmemiş, gelen hastalar Şehir Hastanesine yönlendirilmeye  devam ediyor.

Bahsi geçen konu sağlık konusudur. Başka hiçbir konuya benzemez, Tıp fakültesi gibi büyük bir hastanede böyle bir sorunun yaşanması kesinlikle kabul edilemez özellikle de böylesine önemli bir dönemde hiç kabul edilemez. Konuyla ilgili Üniversite yönetimi ve siyasetçilerin bu işe daha ciddi bakması gerekiyor.  Bu sorunu çözecek olan kişide şuan ki İktidar partisi konumunda bulunan Akp yönetimidir. Bu konu sıradan bir sorun değildir. Bir an önce vatandaşlarımız mağdur edilmeden bu sorun giderilmeli. Şahsıma ve çevreme bu konu hakkında sık sık bu sorunun çözülüp çözülemeyeceği konusunda sorular geliyor, bizler de çözülmesi yönünde taleplerimizi ilgili yerlere iletiyoruz fakat bu konuyu çözmesi gereken iktidar partisidir’dedi.


TEK SIKINTI MR CİHAZI DA DEĞİL
YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTALAR AMELİYAT EDİLEMİYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanılan sıkıntıların sadece MR Cihazından ibaret olmadığının altını çizen CHP İl Başkanı Yalım Halıcı ‘Tıp fakültesi ve Şehir Hastanelerinde maalesef ki Mr cihazı kadar önemli bir başka konuda da hastalar sıkıntı yaşanmakta, medikal parçaları temin etmekte sıkıntı yaşayan tıp fakültesi ve şehir hastanesi yönetimi parçaları bulamadığı için yoğun bakımda yatan hastaları ameliyat edemiyor dedi.’


Tıbbi cihaz sektörü ve medikal firmaların hastanelerden alacaklarını tahsil edemediğinden kaynaklı malzeme vermemeye başlaması üzerine acil ameliyat olması gereken kişilerin ameliyat edilemediğini belirten Halıcı; ‘Medikal sektörü yaklaşık 1 aydır devlet hastanelerine borçlarından dolayı  malzeme vermeyi kesmiş, ne kadar acı ve riskli bir durumdan bahsediyoruz, İnsanlar yoğun bakımda bekliyor ama malzeme olmadığı için ameliyata giremiyor, bu konuyla ilgili de çok sayıda telefon alıyoruz. Bizler bu konuyu da gerekli makamlara taleplerimizi iletiyoruz, çözüm üretme amaçlı da bir çok yerle görüştüm fakat bu Isparta ölçekli çözülebilecek bir durum değil. Bu konuyu Akp ve onun yereldeki milletvekillerinin bir an önce çözmesi lazım , insan canı hiçbir şeye değişilmez acil çözüm üretilmeli bu bekletilebilecek bir konu kesinlikle değildir dedi.

Mart Ayında Kartlı Ödemeler Rekor Kırdı Mart Ayında Kartlı Ödemeler Rekor Kırdı


EKONOMİK KRİZ SAĞLIK’DAN EĞİTİME ONLARCA KONUYU ETKİLİYOR.
Türkiye’de yaklaşık 600 civarı İlacın temininde sıkıntı yaşanıldığını belirten Yalım Halıcı; ‘döviz kurundan dolayı veya borçlanmadan dolayı ilaçlara erişemiyoruz. Bunun sebebi de ekonomik krizdir. Eğitimden ekonomiye her sektörü etkileyen kriz gördüğünüz gibi sağlık sektörünü de etkiliyor. Bazı konular bekleyebilir fakat sağlık konusu asla bekleyemez.  Eğer bu konuları hallettik diye basına beyannat veriliyorsa bu sözler lafta kalmamalı acilen sorunların gerçekten halledilmesi gerekiyor. Bizler CHP olarak bu konunun takipçisiyiz’ dedi.
Cüneyt ERBİL