Isparta Belediyesi Hanımlar Meclisi Kaymakkapı Meydanında Aşure dağıttı. Aşure dağıtım programında Mehteran-ı Şehr-i Gül de konser verdi.

Hanımlar Meclisinin aşure programına Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Milletvekili Emin Bilgiç"te katıldı. Isparta halkının yoğun ilgisi ile karşılaşılan programda hanımlar meclisi ve protokol aşure dağıttı.


   Programda açış konuşması yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Muharrem ayı Müslümanlarca kutsal sayılan aylardan bir tanesidir. Bu ayda Müslümanlar en az bir gün oruç tutmaktadırlar. Bu ay içerisinde ayrıca geleneksel hale gelmiş olan aşure dağıtımı yapılmaktadır. İnanca göre Müslümanlar kıtlık gelmesin diye muharrem ayının 10. gününde evlerindeki ürünlerden bir çeşit tatlı yaparlar ve halka dağıtırlardı. Diğer bir inanca göre de Nuh tufanında Hz. Nuh"un gemisinde bulunan son erzakların bir araya getirilerek yapılan bir yemek türü olarak bilinir. İşte bizde bu geleneğimizi bozmayarak bugün burada kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için böyle bir program düzenledik” dedi.


   Milletvekili Emin Bilgiç ise, “ toplumumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen birçok gün vardır. İşte o günlerden bir tanesi de Aşure günüdür. İnançlarımız dahilinde Muharrem ayında halkımız evinde hazırlamış olduğu aşureyi komşuları ile paylaşmaktadır. Böylece birbirlerimiz ile diyaloglarımızı tazeleme imkanına sahip oluyoruz” dedi.


   Belediye Hanımlar Meclisi Başkanı İkbal Özaltın"da, programa katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.