Halkın Sesi Partisi ( HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir siyaset üslubuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

        Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Politika Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen konferansta öğrencilere konuşan Kurtulmuş, Türkiye'de meclisteki partilerin söylemelerine bakıldığında soğuk savaş dönemi söylemlerini kullanıldığının görüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, "İnsanların kamplara ayrıldığı, düşmanlıklar oluşturduğu bir siyaset anlayışı bu.

Bunun etkilerini fazlasıyla gördük. Sokaklara parsellenmiş, karşısındakini tanımlayarak düşman ilan eden ve sonrasından kendisini tanımlayan bir siyasi anlayıştır bu." dedi.     

Kurtulmuş, Türkiye'de insanları kamplaştıran ve ötekileştiren bir siyaset anlayışından uzaklaşılması gerektiğini ifade ederek, "Birisi Recep Bey diyor, birisi Kemal Efendi diyor. Birisi 'oynak' birisi 'kaynak' diyor, birisi 'beygire binemiyorsun' diyor, diğeri 'merdiveni çıkamıyorsunuz' diyor. Bundan sonra soğuk savaş dilini kullanan hiçbir siyaset başarıya ulaşamayacaktır." diye konuştu.

Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisi olarak Türkiye'de kimlikler üzerinden değil, değerler üzerinden siyaset yapan bir parti olacaklarını belirterek, bunun mücadelesini vereceklerini sözlerine ekledi.