2004-2009 Yıllarında 32 Projeyle başlayıp, yüzlerce farklı proje ile Isparta’nın çehresini değiştiren, Belediye Eski Başkanı Hasan Balaman 10 Nisan 2016 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Balaman gittiği Umre ziyareti sonrası Sütçüler İlçesi dönüşünde bir otobüsle kafa kafaya çarpışarak olay yerinde hayata veda etmişti.

ISPARTA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞMİŞTİ

2004-2009 Yıllarında ITKM’nin yapılması, Özkanlar Alt Geçidi, Toki Konutları, Yeni Hal Kompleksi, Yeni Köy Garajı, Otogarın Yenilenmesi, Isparta’nın onlarca yıllık kanayan yarası Tabakhane’nin şehir merkezinden kaldırılması, Ucuza Halk Ekmek, Köylü Pazarı, şimdiki Davraz Mahallesi bölgesine kurulan Hayvan Pazarının, Isparta’ya yakışır şekilde Canlı Hayvan Borsasına dönüştürülerek şehirden uzaklaştırılması, Yedişehitler İlköğretim okulu, Çünür Toki İlköğretim Okulu, Genel Evin yıkılması, Ak Masa Yardımları ile şehirdeki yardıma muhtaç vatandaşlara yapılan sınırsız destekler, Kipa AVM’nin Isparta’ya Getirilmesi, IYAŞ PARK Avm yatırımına arsa tahsisi, Burger King, Colins, Kığlı gibi markaların Isparta’ya Avmler açılmadan önce getirilmesi, Üst Geçitler gibi sayamadığımız yüzlerce irili ufaklı projeye imza atarak Isparta’nın çehresini değiştirmişti.

Hasan BALAMAN Kimdir?

Hasan Balaman (20 Mart 1966; Sütçüler, Isparta - 10 Nisan 2016; Eğirdir, Isparta), Isparta Belediyesi eski Başkanı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sütçüler'de tamamladı.1987 Yılında Selçuk Üniversitesi Konya Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümününden, 1993 yılında da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Vatani görevini 1995 yılında kısa dönem er olarak Çorlu 5.Kolordu'da tamamlayan Hasan Balaman, bir süre Albayraklar şirketinde muhasebecilik yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikamet ettiği İstanbul'dan Isparta'ya gelerek Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanı seçildi.

Hasan Balaman evli ve 3 çocuk babası idi.

İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2004 yılında başladığı Isparta Belediye Başkanlığı görevini 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı Yusuf Ziya Günaydın'a devretmiştir.

Balaman, 10 Nisan 2016 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.

HABER32 ARŞİVİ - FOTOĞRAFLARLA HASAN BALAMAN