Isparta Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman bugün Haber32’ye özel bazı açıklamalar yaptı.

preview image

Isparta Eski Belediye başkanı Hasan Balaman Haber32 verdiği özel mülakatta şunları söyledi “Son günlerde Bana ve Partime karşı yapılan bazı açıklamalar ve asılsız haberler nedeniyle bu açıklamayı yapmayı uygun buldum. Biz 2004 yılında geldiğimizde bu belediyenin hiç mi hiç borcu yoktu? Bize sıfır borçla mı Belediyeyi bıraktılar? Tabiî ki hayır 2004 yılında biz devraldığımızda Belediyenin Tedaş’a, SGK’ya ve birçok kuruma borcu vardı.

Ama biz bu Borçlar Yusuf Ziya Günaydın’ın veya MHP’nin borçları demedik Hepsini ödemeye çalıştık ve yatırımlarımızı da yaptık. Hiçbir zaman borç edebiyatı enkaz edebiyatı yapmadık.” dedi.

D S C 0503D S C 0501D S C 0500D S C 0499D S C 0498

Balaman “ Bizim dönemimizde Isparta’ya en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık. 5 Yıl boyunca onların hayal bile edemeyeceği ciddi işler yaptık. Büyük yatırımlar kazandırdık Isparta’ya. Biz bu yatırımları yaparken de Belediyenin borçlarını da ödedik. Bu ödediğimiz borçlar eski belediye başkanının borçları da demedik” dedi.

Hasan Balaman ayrıca “Bu yeni yönetim beceriksizliğini kapatmak için sağa sola saldırıyor. Allah aşkına bırakın artık enkaz edebiyatını Isparta’da bir icraatınız var mı? Sürekli demagoji yapıyorsunuz! Bizim dönemimizde büyük yatırımlar kazandırıldı Isparta’ya.

Toki’nin bile Isparta’da bu çaplı büyük yatırımlar yapması bizim sayemizde olmuştur. Toki Aliköy Konutlarını yaparken o dönemin kış mevsimine gelmesi nedeniyle oraya asfalt dökemedik. Bunun tek nedeni de mevsim şartlarının elverişli olmamasıdır.

Bugün bakıyorum Toki Aliköy konutlarının, bizim meclis kararı ile Akkent ismini değiştirmeye çalışıyorlar. Bunlar çok yanlış hareketler. Biz kendi dönemimizde Muzaffer Türkeş, Işıkkent Mahallelerinin adını mı değiştirmeye çalıştık?

Hatta Alparslan Türkeş isminimi değiştirdik. Bununla ilgili bir çalışmamız mı oldu? Eğer böyle bişey yapmak isteseydik o dönemde Meclis çokluğunda biz bunu yapardık! ama böyle bişeye kesinlikle girişmedik aklımızın ucundan bile geçmedi.

Biz bu tür basit şeyleri hiç ama hiç düşünmedik. Bugün Toki Akket’in Adını Gülkent diye değiştirmeye çalışıyorlar. Bunu başaramayacaklar.

AK Partili Meclis üyeleri buna izin vermeyecektir.” dedi.

(Isparta Eski Belediye Başkanı Sayın Hasan Balaman ile yaptığımız özel röportajın detaylarını ve Video görüntülerini önümüzdeki günlerde Haber32'den İzleyebilirsiniz.)