Sektöründe yarım yüz yıla yaklaşan tecrübe ve başarısını Isparta’ya taşıyan Aydınlı işletme Hasnur Kuruyemiş, zengin ürün çeşitliliği ve kalitesiyle halka daha iyi ürün, daha uygun fiyat ve daha iyi hizmet gerektiği inancıyla, Cumhuriyet Caddesi Nebioğlu Pasajı’nda bulunan ilk şubesini ilimizde hizmete açtı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde okunan duanın ardından, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası  (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ,‘’Aydın’dan gelerek şehrimize iş yeri açılması, burada bir istihdam imkânı sağlanması ve elde edilen gelirle vergi verilmesi bizleri son derece memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah daha iyilerini, daha büyüklerini nasip etsin. Zararsız, ziyansız bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun ‘’ şeklinde kısa bir konuşma yaparak, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Hasnur Kuruyemiş’in işletmecisi Salih Dalcalı ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
Hasnur Kuruyemiş’in 1979’da kurulduğu bilgisini veren işletmecisi Salih Dalcalı,’’Gezmek için geldiğim Isparta'da sektörel bir eksikliği gözlemledim ve bu eksikliği ürün kalitemiz ve iyi hizmetimizle tamamlamayı istedim. Bu nedenle Hasnur'un ilk şubesini Isparta'da açtık. Çünkü zengin ürün çeşitliliği ve kalitemizle, Isparta halkına daha iyi ürünle, daha iyi hizmet gerektiğine inandım. Isparta da bizim memleketimiz. Türkiye'nin doğusundan batısına biz her yerdeyiz. Bu anlamda da Hasnur'un kalitesini, lezzetini ülkemizin her noktasına taşıma hedefindeyiz. Bugüne kadar kalite iddiamızdan taviz vermedik, vermeyeceğiz de. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Kuruyemişin tüm çeşitleri, lokumun tüm çeşitleri, Isparta’da bulunmayan incir döneri, çikolatası, cevizlisi gibi sayısız spesiyal  ürünlerimiz mevcut. Hasnur ürünleri  paketli olarak daha önce Isparta'ya aracı ile  geliyordu. Burada 36 liraya sattığımız incir dışarıda 50 lira. Dolayısıyla üreticiden doğrudan yapılacak alış verişle tüketicimiz, yani halkımız kazançlı olacak. Kaliteli ürünü birinci elden daha uygun fiyatla alabilecekler. Bal ürünleri ve baharat haricinde, satışa sunulan diğer tüm ürünler kendi imalatımız. Zeytinyağlarımız yine bahçeden, yani üreticiden rafımıza geliyor. Zeytinyağının  hilesi çok olur, ama hileli olanı bizim rafımızda yer bulamaz. Çünkü Hasnur'un ilkesi dürüstlük, iddiası kalitesi. Biz 1979'dan bugüne ismimizi daha da yüceltmeye kararlıyız ve bu çabayla çalışmaktayız. Sektörümüzde bu bayrağı bugüne kadar başarıyla taşıdık, bundan sonra da taşımaya kararlıyız’’ dedi.
Hasnur Kuruyemiş’in ikinci kuşak temsilcisi ve Isparta şube yöneticisi Hasan Tahsin Dalcalı’da, babasından aldığı başarı bayrağını daha da ileriye taşıyacağını ve Isparta halkını kaliteli ürünleriyle ve üretici fiyatlarıyla buluşturmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Antepfıstıklı, fındıklı ve cevizli yapılan gofret arası incir ezmesi gibi birbirinden leziz sayısız ürünleri hakkında kısaca şu bilgileri verdi:
‘’ Aydın’a özgü sabuniye lokumu tarihçesi çok eskiye dayanan bir lokum. İçinde köy tereyağı, bol fıstık bulunur ve iyi pişirilmesi gerekir. Çok eskilerde çikolata, şeker bugün ki kadar meşhur değilken kız isteme gibi her türlü özel gün ve kutlamalarda bu lokum kullanılırmış. Eskiden büyük bir sabun kalıbı şeklinde yapılmasından adını alan bu lokumun bir tanesini bir kişi zor yermiş. Aynı lezzet korunarak ve günümüzde ebatları küçültülerek üretilmekte. Aydın’ın her yerinde incir yetişiyor. İncir denildiği zaman Türkiye’deki en iyi incir Aydın’da yetişiyor. Bununla birlikte Aydın’da ovada yetişen incirle, dağ yamaçlarında yetişen incir arasında aroma ve lezzet bakımından da ayrıca çok fark vardır. Dağ yamaçlarında yetişen incirde olgunlaşma döneminde esen bir rüzgar onun ince kabuklu ve bal aromasının yüksek olmasını sağlar. Ovadaki incirin kabuğu biraz daha kalındır ama dağ inciri ince kabuklu, içi bol ballıdır. Ülkemizin bir yöresinde kayısı döneri, bir başka yöresinde sucuk döneri var. Meşhur ve şifalı bir meyve olan inciri, biz de yöre lezzetimiz olarak incir döneri haline getirdik. Sunumunu değiştirdik. İçine ceviz, badem, fındık, susam gibi kuru yemişler ekleyerek döner kalıbı şekline getirdik. Yaprak şeklinde kesip, damakların beğenisine sunuyoruz. Bu ayrıca yeni nesle meyveyi sevdirmenin bir yolu. İncir olarak tüketmek istemeyenler, döner olarak yiyebilirler. Isparta halkına inciri sevdireceğiz.’’  Hasnur’un leziz ürünlerinin ikram edildiği açılışta,  ceviz, badem, fındık, susam gibi kuru yemişler katılarak hazırlanan ve lezzetiyle tam not alan 100 kg. incir dönerini işletmeci Salih Dalcalı konuklara tek tek kendi eliyle ikram etti.   /Elif AKGÜL