Annesini kaybeden Balkan Topaç, Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi Acil Servis'te görev yapan Dr. Ü. O'dan şikayetçi oldu.

Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Göksöğüt Köyünde ikamet eden Balkan Topaç, geçtiğimiz günlerde annesini kaybetmesinin ardından ihmal üzerine Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde görevli Doktor'dan şikayetçi oldu.

Annesi kaybeden Balkan Topaç, yaptığı açıklamada; Ben yukarıda belirttiğim adreste otururum. Annem de olay tarihinde yukarıda belirttiğim adresteki yan binada oturan ablam Salise BALABAN ‘ın evinde bulunmaktaydı.

14.05.2015 tarihinde annem rahatsızlandı. 112’yi arayarak ambulans çağırdık. Acil olarak Şarkikaraağaç Devlet Hastanesine geldik. Annemin sinirlenmesi sebebiyle sinirden olduğunu söyleyerek sakinleştirici küçük bir serum takıldı. Serum bitene kadar hastanede bekledik.

Nöbetçi doktor Ü. O. hastanın hasta olduğu yönündeki hareketlerini sinirden bilinçli yaptığını söyledi ama annemin bilinci yoktu hareketsizdi sadece gözünü açıp kapatabiliyordu sağ tarafı tutmuyor gibi idi. Omzu düşük gibi idi.

Ben doktorun yanına gittim. Doktora annemin sağ tarafının tutmadığını söyledim. Doktor yine bana hareketsizlik şeklindeki eylemlerin sinirden bilinçli yapıldığını söyleyerek evinize götürün dedi.

Ben hastaneden 112'yi arayarak müdahele edilmediğini söyledim. Tekrar ambulans istedim başka bir hastaneye sevk için. 112’deki görevliler sevk işleminin doktora bağlı olduğunu doktor sevk ederse öyle çıkar ambulans dediler.

112’ye sordum konuşmalarımız kayıt altında mı diye. Onlarda kayıt altında olduğunu söylediler. Ambulans için doktorla görüşmemi söylediler. Tekrar doktorun yanına giderek yarım saat yalvardım bize ambulans verilmesini ve başka hastaneye sevk edilmesini istedim. Ben ambulansta veremem sevkte yapamam dedi.

Doktorun yanından çıkıp müşade odasına gittim. Annemin yanında bulunan ablam Salise BALABAN’a eşim Yerde Gül TOPAC’a doktorun bana söylediklerini söyledim. Ablamlar benim tekrar doktorla konuşmamı istediler. Bende tekrar gittim doktorun yanına sağ tarafı tutmuyor bilinci yerinde değil, bizi başka bir hastaneye Yalvaç’a başka bir yere sevk edin.

Bana sert bir dille sevkte etmiyorum, ambulansta vermiyorum bu saatten itibaren sizi taburcu ediyorum dedi. Evinize götürün dedi. Biz bir buçuk saat daha hastanede durduk hiçbir müdahale edilmeden. Acaba bir şey olur mu diye bekledik her ihtimale karşılık. Tekrar doktorun yanına gittim. Çok da götürmek istiyorsan kendi imkanlarınla götür dedi.

Annemin yanına tekrar gittim. 5-10 dakika durduktan sonra hastane personeli geldi. Siz taburcu oldunuz burayı boşaltın. Yeni hasta gelecek diyerekten bizi apar topar dışarıya çıkardılar. Ben kendi imkânlarımızla annemi Göksöğüt Köyüne geriye götürdüm.

Sabaha kadar annemin rahatsızlığı devam etti. Sabah annemi kendi imkanlarımla Yalvaç Devlet Hastanesi götürdüm. Yalvaçta acilde müdahele yapılıp yaklaşık bir buçuk saat civarı hastanede kaldı.

Yalvaçta Afyon Özel Fuar Hastanesi Yoğun bakımına sevk edildi. 15/05/2015’ten 19/05/2015 tarihine kadar Afyonda yoğun bakımda yattı annem.

19/05/2015’te annemin 11:30 Civarı annemin ölüm haberi geldi. Bu işlemlerde Şarkikaraağaç Devlet hastanesinde Nöbetçi doktor Ü. O.’nın kusurlu olduğunu düşündüğüm için iş bu şikayette bulunuyorum"diyerek Şarkikaraağaç Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Kaymakamlığına şikayette bulundu.

Fatih Demirtaş - Şarkikaraağaç