Böylece acil hastaların başka hastanelere gitmesine gerek kalmadı.

Isparta Devlet Hastanesinin göğüs yoğun bakım servisine elzem olan solunum cihazı Hayırsever işadamı, Uluborlulu hemşehrimiz A.Nedim Karasoy’un girişimleri ile acil servise kazandırıldı.

            Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan’ın solunum cihazı eksikliğini Vali Memduh Oğuz’a aktarması ile başlayan girişim, Vali Oğuz’un İstanbul’daki hemşehrimiz Mustafa Kaya’nın aracılığı ile İstanbul’da yaşayan işadamı hemşehrilerimize iletilidi. Bu girişimi sonuçsuz bırakmayan Hakan Madenciliğin yönetim kurulu başkanı, Uluborlulu hemşehrimiz, işadamı Ahmet Nedim Karasoy, ilk teklifte böyle bir cihazı kendilerinin alabileceğini söylemesi üzerine cihaz alımı Devlet hastanesi Göğüs yoğun bakım servisine gelen solunum hastalarının bu cihazın eksik olması nedeniyle uzun süredir başka hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Büyük bir eksikliğin giderilmesine vesile olan Vali Oğuz, İstanbul’daki hemşehrilerimiz Mustafa Kaya ve hayırsever İşadamı A.Nedim Karasoy’un girişimleri yüzlerce solunum hastasına nefes oldu. 

            Isparta Devlet hastanesinin Göğüs Yoğun bakım servisine  kurulan cihaz çalışmaya başladı. Artık solunum hastaları acil olarak geldikleri Isparta devlet hastanesinden başka hastanelere gitme hityacı hissetmeden bu hizmeti rahatlıkla alabilecekler.

            Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan acil servisin büyük bir eksikliğinin giderildiğini belirterek şunları söyledi. “ Cihazın hastaneye kazandırılmasında öncülük eden başta sayın Valimiz Memduh Oğuz olmak üzere, bu cihazın alımında istanbul ayağını oluşturan hemşehrimiz Mustafa Kaya’ya ve en önemlisi cihazı satın alarak hastaneye bağışlayan, hayırsever hemşehrimiz sayın A.Nedim Karasoy’a, şahsım ve tüm hastane personeli adına teşekkür ediyorum.Umarım bu yardımlar riğer hayırsever işadamlarımığzada örnek teşkil eder ve insan sağlığını birinci derecede ilgilendiren bu tür cihazlar süratli bir şekilde hastanemize kazandırılır” dedi.

Başhekim Okutan, Göğüs Yoğun bakım servisine solunum cihazı ihtiyacının devam ettiğini söyle-yerek, duyarlı İş Adamlarının bu konuda yardımlarını beklediklerini belirtti.

AHMET NEDİM KARASOY KİMDİR?

Isparta – Uluborlu için yaptığı hayırlarla tanınan İş Adamı Ahmet Nedim Karasoy’un özgeçmişi şöyle:

“Ahmet Nedim Karasoy, 24 Mart 1956 tarihinde Uluborlu'da dünyaya gelmiştir. Ahmet bey, ilk öğrenimini Uluborlu İsmetpaşa İlkokulu ve Uluborlu Ortaokulunda tamamladıktan sonra Akşehir Erkek Öğretmen Okulu'nu bitirmiştir. İlk öğretmenlik görevini Kars'ın Aralık ilçesi Çamurluk Köyü'nde yapmıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanan Ahmet Nedim Karasoy, İstanbul'da hem öğretmenlik hemde öğrencilik hayatını beraber yaşamıştır. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra da öğretmenliğe devam eden Ahmet bey, 14 yıl boyunca bu hizmetini sürdürmüştür. Ticareti çok sevdiği için ticarete atılan Ahmet Nedim Karasoy şu anda oğlunun adını verdiği "Hakan Madenciliğin" sahibidir. Kendiside öğretmen olan Günay (Nesibe) Hanımla evli olup, Hakan ve İlknur adında iki çocuk babasıdır”