SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, hastane idaresinin bulunduğu bölümdeki otomatik kapıyı sadece protokolün ve idarecilerin kullanıp hastaların poliklinik binasını kullanmak zorunda bırakıldığına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

 

Sezer, söz konusu giriş kapısından herkesin girmesine izin verilmesinin yanlış bir uygulama olacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, “Ancak biz bu kapıdan her ne kadar protokol girebilir diyorsak da yaşlı ve özürlülerinde kullanmalarına izin veriyoruz.  Genel anlamda kullanım konusunda ise yetki bizde değil” dedi. Sezer konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bizim önceliklerimiz kesinlikle halkın isteği ve tercihi. Bu sorunları çözemeyeceksek bizim burada durmamıza gerek yok. Bu konuyu gündeme getirdik. Bu halkın hastanesi. Protokol kapısını yürüyemeyen, zor durumda olan özürlü yaşlı hasta herkes kullanabilir. Ama bu kapıyı tüm herkese açarsanız kullanışlı gibi görünmüyor. Açıkçası yıpranma anlamında. O kapı hastanenin vitrini herkes orayı kullandığı zaman bir haftada kullanılmaz bakıma muhtaç hale getirilebiliyor. İhtiyaç duyan hastalara kullandıralım diye kurulda karar aldık. 6 ayda toplanan bir yönetim kurulu var hastane ile ilgili kararların alınmasında. Bu karar benim kişisel kararım değil. Demokratik bir şekilde yönetiliyoruz. Kişisel uygulamalarda hata payı daha fazla olur. Bir kere özürlü yaşlı hastaların tamamı hepsi kullanıyor bu kapıyı. Halk nasıl istiyorsa buraları da veririz.”