Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. İhtiyaç sahibi hastalar için giysi yardımı kampanyası başlatan hastane yönetimi hayırseverlerin desteğini bekliyor

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Topal, gerek hastanede yatarak tedavi gören, gerekse poliklinik hizmeti alan ihtiyaç sahibi hastalar için hastane yönetimi olarak giysi yardımı kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın ilk aşamasında doktorlar, hemşireler ve diğer hastane personelinden kullanılabilecek ikinci el giysi topladıklarını açıklayan Uzm. Dr. Topal, “Hastanemizde sosyal hizmet birimi kurulduğu günden bugüne buradaki hastalarımız için nasıl çalışmalar yapabiliriz diye düşündük. Bunun sonucunda sosyal sorumluluk projesi adı altında giysi yardımı kampanyası başlatma kararı aldık. Çalışma kapsamında hastane personelinden ve bütün çalışma arkadaşlarımız evlerinde kullanılabilecek durumda olan iyi malzemeleri hastanemize getirdiler. Hastanemizde sosyal hizmet deposu oluşturduk. Giysilerimizi burada muhafaza edip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz” dedi. İhtiyacı olan hastaları tespit ettikten sonra ihtiyaç sahiplerinin onurunu kırmadan giysi yardımında bulunduklarını anlatan Topal, “Her aşamada empatik bir yaklaşım içinde olduk. Onları üzmeden yardımlarımızı yaptık. Hekimler, hemşireler tüm hastane çalışanı bu yardım için seferber oldu. Kıyafet yardımının yanı sıra oyuncuk yardımı yapan çalışanlarımızda oldu. Servislerde tespit edilen hastaları doktorlarımız sosyal hizmet birimine yönlendiriyorlar. Biz orada onlarla bir görüşüp yardım almaya uygun mu diye araştırıyoruz. Muayeneye geliyor. İç çamaşırı olmuyor çocuğun. Çamaşırı olmayan çocuğa da çamaşır temini ediyoruz” diye konuştu. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ anlayışına sahip olduklarını açıklayan Topal, bu kapsamda ekonomik durumu iyi olan insanlar, her zaman diğer insanlara yardımcı olmak zorunda olduğunu iletti. Türk geleneğinde bu anlayışın var olduğuna dikkat çeken Topal, bu nedenle hayırseverlerden ihtiyaç sahibi hastalara yardım etmeleri için destek beklediklerini bildirdi.