Şarkîkaraağaçlüar Dayanışma Derneği'nin çiçeği burnunda Başkanı Hasan Hüseyin Akagündüz ve beraberindeki heyet, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret ettiler.Ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akagündüz, İsparta'da yaşayan Şarkîkaraağaçhlarla haberleşme ve bilgilendirme organizasyonları yaptıklarını, aylık çıkardıkları Ispartam gazetesi ile de il dışındaki hemşerilerine ulaştıklarını söyledi.

Akagündüz ayrıca Şarkikaraağaç'ta inşaatı tamamlanmak üzere olan 'Devlet Hastanesine hemşerileri Dr. Sadettin Bilgiç'in adının verilmesini talep ettikleri bir brifing dosya sundu. Dosyayı inceleyen Vali Memduh Oğuz; Ülkesine ve ilçesine hizmetleri geçmiş bir devlet ve siyaset adamına gösterilen bu kadirşinas davranıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sağlık İl Müdürlüğünce konunun olumlu görüşüyle Sağlık Bakanlığına iletilmesi talimatını verdi.

Demek Başkanı Akagündüz; Dr. Sadettin Bilgiç'in 1951 Hükümet Tabibi olarak görev yaptığı ilçesine, ilçe eşrafı ile kurduğu demek marifetiyle mevcut hastanenin yapımını başlattığını, 1954'te hizmete sunulan hastanenin 1969'da da kapasitesinin artırılmasını sağladığını belirterek, adın: bu sağlık kuruluşunda yaşatılmasının bi vefa gereği olduğunu dile getirdi.