YALVAÇ Belediyesi, tepelik alanda bulunması nedeniyle ulaşımı zor sağlanan Devlet Hastanesi'ne yayalar için dikey çıkış sağlayan çift kabinli asansör yapacak.

Yalvaç Belediyesi, yükselti nedeniyle yayaların ulaşmakta güçlük yaşadığı Yalvaç Devlet Hastanesi'ne asansör yapılması için meclis kararı aldı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 ay süren ve başka illerdeki örnekleri incelenen asansör projesi Belediye Meclisi'nde görüşüldü. İnşaat Mühendisi Gül Durutürk tarafından sinevizyon aracılığıyla yapılan sunumda 4 alternatif proje hakkında bilgi verildi. Sunumda, dikey asansörün en kullanışlı ve uzun ömürlü proje olduğu belirtildi. Meclis üyeleri projenin uygulanması konusunda oy birliğiyle karar aldı.

1 MİLYON TL'YE MALEDİLECEK

Karabük ve Ankara'nın yanı sıra Ukrayna'da benzer projeleri inceleyen İnşaat Mühendisi Gül Durutürk, projenin yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağını söyledi. Durutürk, "Bu asansörün en güzel yanı bakım ve onarımının bina asansörleriyle aynı olmasıdır. Diğer modeller kış şartları da düşünürlürse sağlıklı değil. Yatay asansör ve yürüyen merdivenleri engelli bireylerin kullanması da mümkün değil" dedi.

SU KEMERLERİ MOTİFİ İLE SÜSLENECEK

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ise asansör yapıldıktan sonra görsellik kazandırmak amacıyla üzerinin su kemeri motifiyle kapatılacağını söyledi. Başkan Tütüncü, asansörün maliyeti konusunda bölgedeki eczacılardan da destek isteyeceklerini belirterek, "İlçemizde faaliyet gösteren eczane sahipleri ile de konuyu görüşeceğim. Projenin gerçekleşmesi için katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.