Hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığı Isparta"da Mahalli Çevre Kurulu yarın toplanarak çözüm arayışlarında bulunacak. Vali Yardımcısı Tayyar şaşmaz, bu yıl ki kirliliğin nedenini soba ve kaloriferlerin erken yakılmaya başlamasına bağladı.

   Bu yıl hava kirliliği oranın çok yükselmesi nedeniyle Mahalli Çevre Kurulu acil çözümler için Isparta valiliği"nde yarın toplanacak. Havalardaki kirlilik oranın artış nedeni hakkında haftalık basın açıklaması toplantısında Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, kirlilik oranındaki artış nedenini soba ve kaloriferlerin havaların sıcak olmasına rağmen erken yakılmaya başlanılması olarak gösterdi. Yarın Isparta Valiliği"ndeki Mahalli Çevre Kurulu"nun hava kirliliği konulu toplantısı ile ilgili bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü ise, Mahalli Çevre Kurulu toplantısında on günlerde artış eğilimi gösteren hava kirliliğinin önlenmesi için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi"nce yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi sunularak, genel bir değerlendirmede bulunulacağını dile getirdi.

    Tayfun Büyükküpçü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü"nce Isparta"da yaşanan hava kirliliğini etkileyen faktörler hakkında bilgi vereceğini belirterek, Isparta Belediye Başkanlığı"nca doğal gaz dağıtımı ve kullanımı ile ilgili çalışmalar hakkında kurula bilgi sunulacak. Ayrıca, şehir içi doğal gaz dağıtım işini üstlenen Torosgaz Isparta Burdur Doğalgaz Dağıtım AŞ tarafından doğalgaz dağıtımı ile ilgili Mahalli Çevre Kurulu"na bilgi verecektir” dedi.

Olusum