Isparta'da itfaiye Isparta Havalimanı taksicilerine yangın eğitimi verdi. Taksicilere slayt gösterileri eşliğinde eğitim verilerek, yangında ilk müdahalenin nasıl yapılacağı tatbikatlarla gösterildi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, yangında ilk müdahalenin önemi ve mücadelesi konusunda eğitimlere devam ettiklerini söyledi. Hem okullardan hem kamu kuruluşlarından gelen talep doğrultusunda eğitim hizmetlerinin sürdüğünü ifade eden Açar, "Bununla birlikte sivil toplum kuruluşları ve fabrikalarda da bu eğitimimizi sürdürüyoruz.

Taksici esnafımız bizden yangın eğitimi hakkında bilgilendirme talebinde bulundu. Bizde önce eğitim vererek bilgilendirdik, ardından da yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdik." dedi. Taksici esnaflarından Hüseyin Demirtaş'da itfaiyenin yangın söndürme konusunda eğitim verdiğini televizyon ve gazetelerden öğrendiğini belirterek, bu eğitimin kendileri için de faydalı olacağına inandıkları için böyle bir müracaatta bulunduklarını kaydetti.

Demirtaş, "Her hangi bir yangın durumunda ilk müdahalede elimizden geleni yapabilmek için itfaiyeden yardım istedik. Müdürlüğümüzde bu talebimizi olumlu görerek bize eğitim vermeyi kabul etti. Bu eğitim sonrasında yangına ilk anda müdahale edebilecek seviyeye geldik." diye konuştu.