Eğitim-Sen İl Temsilcisi Erol Kökten, Emek ve demokrasi mücadelesinde yayınlarıyla yanımızda olan, Hayat Televizyonu ekranları 16 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla karartılmıştır dedi.


Türksat, mahkeme kararı olmadan frekansı tek taraflı olarak iptal etmiştir diyen Kökten, “Tıpkı sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri gibi, farklı yayın çizgisine sahip gazete ve televizyonların varlığı, bir ülkede hak ve özgürlüklerin ne ölçüde var olduğunun ve bu özgürlüklerin ne kadarının kullanılabildiğinin temel ölçütlerindendir” diye konuştu.

“Hayat TV farklıydı”


Hayat Televizyonu"nun yayınının durdurulması, farklı seslere, kimliklere ve kültürlere tahammülsüzlüğün en açık göstergesi olduğunu söyleyen Kökten, “Oysa yıllardır benimsenen yasakçı, baskıcı tutum ve politikaların Türkiye"yi çıkmaza soktuğu, sürekli yeni krizlere sürüklediği bilinmektedir” dedi.

“Halkın hayatını karartıyorlar”

Eğitim-Sen İl Temsilcisi Erol Kökten, “Hayat Televizyonu ekranlarının karartılması, halkın hayatını karartanların, onların gerçeğin bilgisine ulaşmasını engellemek isteyenlerin demokrasi ve özgürlük anlayışını sergilemektedir. Bu tutum, her fırsatta özgürlüklerden, demokrasiden bahsedenlerin gerçek niyetinin bir kez daha görülmesi açısından önemlidir” şeklinde belirtti.

“Hayat TV işçinin sesi oldu”

Ülkemizin işçi ve emekçilerinin, ezilenlerin, bilimin ve gerçeğin sesi olmuştur diyen Kökten, “Hayat Televizyonu yayın süresince yola çıkış gerekçelerine uygun, kamu emekçilerinin, işçilerin ve geniş halk kesimlerinin gerçek sorunlarını ekranına yansıtmış, sendikalarımızın ve diğer demokratik örgütlerin desteğini ve beğenisini kazanan bir yayın çizgisi izlemiştir” diye konuştu.

“Bu uygulamayı kınıyoruz”

Eğitim-Sen İl Temsilcisi Kökten son olarak; “Devlet içindeki çeteleşmeye dair her gün yeni gelişmelerin ortaya çıktığı, AKP"nin demokrasi ve “özgürlük” havarisi kesildiği bir dönemde Hayat Televizyonu yayınının Türksat tarafından tek taraflı olarak iptal edilmesi kaygı vericidir. Eğitim Sen olarak basın yayın ilkelerine ve ifade özgürlüğüne doğrudan saldırı niteliğinde olan bu uygulamayı kınıyoruz. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmeli ve karar derhal geri alınmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.