Depremin ardından yaralarını sarmak ve yeni bir hayat kurak için memleketlerini geride bırakan 55 depremzede, Isparta'da misafirhanelere yerleştirildi.
 

Depremzedeler, Isparta Valiliği koordinesinde konuk edildikleri TEİAŞ, Devlet Su İşleri ve Bayındırlık İskan İl Müdürlüğü misafirhanelerinde, yaşadıklarını paylaştılar.

Depremzedelerden Gülten Görür, depremde evlerinde çatlaklar oluştuğunu anlattı. Sarsıntılar yüzünden evlere giremediklerini, bu nedenle çadırlarda yaşadıklarını söyleyen Görür, kış şartları nedeniyle de çadırda yaşamanın imkansız hale geldiğini kaydetti. Geçici süreliğine Isparta'ya geldiklerini belirten Görür, ''Hala ufak bir sarsıntıda büyük korku yaşıyoruz. Yolda gelirken bile endişelerimizi, korkularımızı atamadık. Allah razı olsun deprem sürecini atlatmak için geçici yerleştirmeler sağlandı. Sonumuz hayırlı olur inşallah'' dedi.

Görür, Van'a dönmeyi düşünüp düşünmediği sorusunu da, ''Kimse vatanını, memleketini bırakmak istemez. Ama şuanda gitmeyi düşünmüyoruz'' diye yanıtladı.
 

Gülten Görür'ün eşi Burhan Görür de, çocuklarının geleceği için Van'ı terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalıştığını belirten Görür, ikinci deprem sonrası Van'ın bütünüyle yıkıldığını, kendi evlerinin de büyük hasar gördüğünü kaydetti. İki çocuğu bulunduğunu anlatan Görür, sözlerine şöyle devam etti:
 

''Çocuklarımın biri okula gidiyor, diğeri de dershaneye. Üniversite sınavına hazırlanıyor. Ama şimdi ikisi de ortada kaldı. Okullar kapalı, ne zaman açılacağı belli değil. Okullarda da hasarlar var. Ben de çocuklarımın okuyabilmesi için müracaat ettim. Sağolsun devletimiz yardım etti. Yazıldık, Isparta çıktı. Oğlumu okutmak, kızımı da dershaneye göndermek için Isparta'ya geldim. Van'ı terk etmek zorunda kaldık. Çocukların psikolojisi bozuldu.''
 

Van'da hala depremlerin devam ettiğini ve halkta büyük bir deprem olacağı düşüncesi olduğunu kaydeden Görür, şu anda Van'a gitmeyi düşünmediklerini belirtti.
9 çocuğu ve gelinleriyle Isparta'ya gelen depremzede Ahmet Gökçe de, geçici süre için geldiklerini, ancak deprem devam ederse Van'a gitmeyi düşünmediklerini söyledi. Gökçe, Isparta'da yeni bir hayata tutunmaya çalışacaklarını belirtti.
 

Çocuklarını okutmak için Isparta'ya gelen depremzede Yaşar Uçar ise 6 kişilik bir aile olduklarını, çocuklarının eğitimi için Van'ı terk ettiklerini anlattı. Çocuklarının Isparta'da eğitim hayatına devam edeceğini kaydeden Uçar, Van'a dönmeyi şu anda planlamadıklarını bildirdi.

-''Burada bile ayağımızın altı titriyor''-

Depremzedelerden Nurşah Görür, üniversiteye hazırlandığını, depremin ardından binalarda meydana gelen hasar nedeniyle okula ve dersaneye gidemediğini anlattı. Van'da hayatın çok zorlaştığını belirten Görür, şöyle konuştu:
''Tabii ki de Van'ı, büyüdüğüm yeri terk etmek istemezdik. Ama böyle bir durum olunca zorunlu kaldık. Allah kimseye yaşatmasın. Burada dershaneye gideceğim, tekrar üniversiteye gitmek için. Otobüste yolculuk yaparken bile iki dakikalık uykuya daldığımızda ufak bir sarsıntıda hemen uyanıyoruz, telaşlanıyoruz. Van'da hemen her gün sallanıyorduk, burada bile ayağımızın altı titriyor gibi oluyor.''

-Enkazdan yaralı çıkarıldı, ablasına sığındı-

Van'da meydana gelen depremde enkaz altında kalan 4 çocuk annesi Hediye İnci, yaralı olarak kurtuldu. Önce Van'da tedavi altına alınan İnci, daha sonra kendi imkanlarıyla Isparta'ya gelerek, ablası Makbule Durmuş'un yanına sığındı.
Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde tedavi gören İnci, devletin diğer depremzedelere olduğu gibi kendisine de yardım elini uzattığını anlattı. İnci, ''Depremde enkaz altında kaldım, ama şimdi ayaktayım. Ablama sığındım. Bundan sonra nasıl bir hayat bizi bekliyor bilmiyorum'' dedi.
Eşinin Van'da kaldığını söyleyen İnci, biran önce onun da yanlarını gelmesini beklediğini belirtti.