Düzenlenen HEM kursları içerisinde en çok ilgi görmeyi başaran yemek kursları , her yıl olduğu gibi bu yılda yine oldukça yoğun katılımlarla gerçekleşti.Türk ve Dünya Mutfakları’ndan  lezzetlerin  öğretildiği bu kurslara her yaş  ve meslek grubu  ilgi göstermekte.Aynı zamanda sosyalleşmeyi sağladığı düşüncesini taşıyan katılımcı kursiyerler, mutfakta olmaktan ve yemek yapmaktan keyif aldıklarını ve psikolojik olarak rahatladıklarını da ifade ediyorlar.SDÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi bir prof,SDÜ öğrencisi,ev hanımı,devlet memuru,çalışan  hanımlar  ve beyler birlikte keyifle hazırladıkları yemekleri,birlikte sofra kurarak ,yine aynı keyifle paylaşıyorlar.
Fransız Mutfağı’nın ünlü Kahverengi sosuyla buluşup lezzet  iddiasında bulunan Saray Köfte’li  sofralar kuran kursiyerlerin  oldukça başarılı oldukları da bir gerçek. Aşçı Çırağı Kursu’nun 272 saat süreli  bir eğitim olduğunu belirten  Kurs Öğretmeni Mehmet Ali Karabay  HEM Mutfağında  yapılan çalışmalar hakkında, ‘’Kursiyerlerimize 9 modülden ibaret  olan eğitimi hem ders anlatımı,hem de uygulama olarak veriyoruz.Kursiyerlerden gelen talepleri  değerlendiren uygulamalar da yapıyoruz.Burada  öncelikle bireylerde düzenli sofra bilincini  yerleştiriyoruz.Farklı yemekler,farklı soslar,farklı tatlar öğretiyoruz.Türk,Fransız,İtalyan mutfaklarından örneklerle çalışıyor,Pizza,Napoliten Sos,Bolonez Sos,Espagnole (Kahverengi) Sos gibi  dünya mutfaklarının lezzetleriyle tanıştırıyor,mutfak kültürüyle ilgili yeni bilgiler kazandırıyoruz.Ayrıca kursiyerlerimizin fikirlerini  dikkate alarak,karşılıklı fikir alış verişiyle  onların yaptıklarını bizde bilgi dağarcığımıza ekliyoruz.Yaz döneminde kapanan ve  Eylül ayında yeniden başlayacak olan  kurslarımıza herkesi  bekliyoruz.Katılmak isteyenler yaklaşık 80-100 Tl harcamayla  iki buçuk ay süren bu kursta uygulamalı eğitim alabilirler. Burada düşüncelerinizi,fikirleriniz,hayal gücünüzü tabağa yansıtıyor, hem midenizi,hem de gözünüz doyuruyorsunuz’’ sözleriyle bilgilendirirken, kurstan aldıkları bilgilerle aile ortamı yakalamaktan duydukları memnuniyetini  ifade eden kursiyerlerde duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etmekte.

Mersin Tarsuslu, SDÜ Kamu Yönetimi 3.Sınıf öğrencisi  Alican Aslan kendisi gibi öğrenci olan ev arkadaşıyla birlikte katıldığı kurs  için ‘’Evde mutfağa girip yemek yaptığımızda mutlu oluyoruz.Bunu neden değerlendirmeyelim dedik.Bir yumurtayı kırabilirsiniz ama biz yumurtaya biraz da şekil verelim diye düşündük.Bu nedenle kursa geldik.Bir çok kişi belki  belge için geliyor  ama biz  kazanacağımız bilgiyle bir sanat sahibi olalım istedik.Öğrenci olduğumuz için  gelir  açısından burada en tabanda biz varız.Eğitim için yapılan harcama oldukça düşük ,bu nedenle bize de hitap ediyor .Onun için kursun çok ekonomik olduğu söylenebilir.Burada aile ortamı gibi çok samimi bir ortam var.Ailemizden uzakta olunca bu sıcak ortam bizim için önemli.Böyle samimi bir ortam beklemiyorduk ama  şimdi bir aile ortamındayız diyebiliriz.’’,

Antalyalı Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisi Selman Taş,’’ Yeni bilgiler edinmek ve pekiştirmek için geldik. Kazanılan bilgilerin bize katkı sağlayacağını düşünüyorum.Antalyalı ı olduğum için ileride  turizm sektöründe çalışabilirim.Üniversite diplomamın iş garantisi yok.Burası  aile ortamı gibi.Kurs içindeki en genç kursiyerler olarak başlangıçta bir sıkıntı yaşar mıyız  diye düşündük.Çünkü yaş aralığı oldukça farklı.Bizden büyük kursiyerlerin arasına gelirken anlaşabilir miyiz diye tereddüt yaşamıştık,oysa bugün bir aile bireyleri  gibiyiz.Burada  turizme yönelik görsel süslemeler,sofra düzeni,farklı lezzetler  öğrendik.Farlı tatları öğrendikçe damak tadı da zamanla  değişiyor.Bugün neredeyse lezzetler üzerine yorum yapabilir hale geldik.Bizden heveslenen arkadaşlarımız da  var çevremizde,tabii ki onlara da katılmalarını öneriyoruz.’’


Antalyalı  İktisat 3. Sınıf öğrencisi  Şule Altınen  ‘’ Kursa  gelme amacım,mutfağı seviyorum.Hem uğraşmak için,hem de ileride bir iş olanağı olabileceğini düşündüğüm için geliyorum.Bilgi ve belge önemli.Hocamız  da çok iyi ve ilgili.’’

‘’Burada bir kardeşlik ortamıyla karşılaştık.Beraber hazırlıyor,beraber yiyoruz.Her şeyi paylaşmak çok güzel.İkinci bir aile ortamımız oldu burada.Arkadaşlar daha samimi.Ben  polis memuruyum,eşim de öğretmen.Eşim bu işten oldukça memnun.Çünkü yeni bir şeyler öğreniyorum.Sofra düzeni  ve yemekle ile ilgili yeni bilgiler öğreniyoruz,edindiğimiz bu yeni bilgiler hayatımıza yeni güzellikler katıyor.Buraya gelen arkadaşlarımızın hepsi  kurs saati için hafta sonunu sabırsızlıkla çekiyor.Sadece mesleki bilgi kazanmak için değil, ruhen dinlenmek için de tercih edilebilir.Hocamızın verdiği eğitimlerin yanı sıra ,kursiyer arkadaşlarımız arasında da farklı bilgi alış verişi de oluyor.Mesela kurabiyede kuş motifi,peçete katlama sanatına dair örnekler  gibi bir çok farklı bilgi de paylaşılıyor.Her şey gayet güzel.’’  Elif KAGÜL