Davraz Kayak Merkezi"ndeki kar kalınlığı dün itibari ile 50 santimetreye ulaştı. Yetkililer bir gün boyunca yağan kar sayesinde kayak sezonunun bu hafta içerisinde açılabileceğine dikkat çekti.

 Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç Davraz Kayak Merkezi"ne geçen gece itibari ile karın düştüğünü açıkladı. Kılıç, 50 santimetreye ulaşan kar boyunun ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi.

   Kayak sezonunun bu hafta içerisinde açılacağını ve şu anda uluslararası kayakçılık yapan Rus ve Kazaklardan oluşan 40 kişilik ekibin Davras Sirene Otel"de konakladıklarını belirten Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, kar yağışının bir günde 50 santimetreye ulaşmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

   Yeni yılda kar yağışlarının Türkiye genelinde geç yağmaya başladığına dikkat çeken Kılıç, Davraz Dağı"nda kar yağışı geçen akşam saatleri itibari ile başladığını dile getirdi. Şu anda kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını söyleyen Kılıç, kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde bu hafta içerisinde kayak yapmaya başlanabileceğini belirtti.

    Kılıç, “Şu anda Rus ve Kazak uyruklu 40 kişilik kayakçı heyet Davras Sirene Otel"de konaklamakta. Kayak sezonunun başlaması ile birlikte İsrail"den de kayakçıların Davraz Dağı"na gelmesini bekliyoruz” dedi. Yılbaşında ve bayram tatilinde Davraz Dağı"nda kar olmamasına rağmen Davras Sirene Otel"de doluluk oranının yüzde 60"lara ulaştığını kaydeden Kılıç, “Sirene Davras Otel"i işletmecilerinin gayretleri ile Davras Kayak Merkezi"ne uluslar arası düzeyde kayakçıların ve tur operatörlerinin geldiği gözlenmekte.

  Davraz"da kar olduğu sürece gelecekte en güzide ve en gözde kayak merkezi olacağına inanıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Davraz"da ki tüm çalışmaların tamamlandığına değinen Kılıç, otel civarında 1650 metrede kar kalınlığının 25 santimetre, 1950 metre yükseklikte ise kar kalınlığının dün itibari ile 50 santimetreye ulaştığını açıkladı.