Isparta İl Müftülüğü, Kur'an okumasını öğrenmek isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak evlerinden kolaylıkla ders çalışabileceklerini belirtti. 

Yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı: ''Kur'an eğitimine yönelik yaygın din eğitimi faaliyetleri Diyanet İşleri Başkanlığımızca açılan Kur'an kursları ve camiler vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Ancak içinde bulunduğumuz salgın süreci nedeniyle tüm kurumların yüz yüze eğitime ara vermesi ve online eğitime devam etmesi nedeniyle Başkanlığımız Kur'an hizmetlerinin bu süreçte de kesintiye uğramaması için uzaktan eğitim faaliyetlerine ağırlık vermiştir.

"Kur'an Öğrenmeyen Kalmasın" düşüncesi ile daha önce Kur'an öğrenmeye fırsat bulamamış, Kur'an kurslarına hiç katılamamış olan, 14 yaş ve üzeri, vatandaşlarımızın evde kaldıkları süre içerisinde Kur'an-ı Kerim eğitimi almalarına imkan tanıyan önemli bir fırsat sunuyoruz kardeşlerimize.

Bu programın uygulanışı şu şekilde olacak;  

Kur’an okumasını bilmeyen 14 yaş ve üzeri vatandaşlarımız Başkanlığımızın internet sayfasından (www.diyanet.gov.tr) başvurularını yapabilecekler. Kayıt olmada son tarih 17 Ocak 2021, 03 Ocak 2021 tarihine kadar müracaat edenlere ayrı bir grup sonrakilere ayrı bir grup oluşturulacak. Birinci grup için 28 Aralık 2020, ikinci grup için 11 Ocak 2021 tarihlerinde dersler başlayacak ve sekiz hafta devam edecek.

Müracaat eden vatandaşlarımızı müftülük olarak eğitim verecek Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım görevlerini icra eden personelimize en az 6 en fazla 12 kişi olacak şekilde sistem üzerine eşleştirmeleri yapacağız. Eşleştirme işleminden sonra görevlilerimiz sorumlu olduğu kişilerle irtibata geçecekler. Erkeklere erkek görevli, bayanlara bayan görevli verilecek.

Haftanın 3 günü, günde 2 saatten toplam haftalık 6 saat online olarak dersler işlenecek. Derslerin süresi 40 dakika olacak. Derslerin hangi günlerde ve hangi saatlerde işleneceğini öğretici ve öğrenciler belirleyebilecek.

İmkanlar dahilinde 14-18, 19-30, ve 31 yaş ve üzeri vatandaşlar olmak üzere üç kategoride sınıflar oluşturulacak.

Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye programına görme engelli olup braille okumayı bilen ve işitme engelli vatandaşlarımız da katılabilecekler. Görme engelli vatandaşlarımız istemeleri halinde braille alfabeleri Başkanlıkça gönderilecek. Görme engelli ve işitme engelli vatandaşlarımızın öğretici ve sınıf tanımlama işlemleri Başkanlıkça yapılacak.''