Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta"ya gelişi anısına düzenlenen etkinlikler çerçevesinde üç yıldır Isparta Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen “Atatürk Halk Koşusu” kayıtları devam ediyor. Isparta Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre ödüllü Halk Koşusu için şu ana kadar 13 bin kişinin kayıt yaptırdığı bu sayının akşam saatlerine kadar artabileceği haber verildi.

 

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, geçen yıl düzenlenen koşu da 8 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığını, bu yıl bu sayının yüzde elli oranında arttığına dikkat çekerek, “Isparta, milli değerlerine ne kadar duyarlı bir şehir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Belediye olarak Ata"mızın Isparta"ya gelişi ile ilgili kutlama törenlerine ayrı bir hava katmak amacıyla ilk kez 2005 yılında Halk Koşusu düzenlemeyi kararlaştırmıştık. Bu yıl da bu geleneği sürdüreceğiz ve 3 ayrı etap olarak 4 Mart Pazar günü saat 10.00"da yarışı başlatacağız. Çünür Kavşağı, IYAŞ Kavşağı ve Otogar kavşaklarından startı vereceğiz ve Belediye önünde koşumuz tamamlanacak. Ben de Belediye Başkanı olarak geçen yılda olduğu gibi Sayın Valimiz ile birlikte halkımıza eşlik edeceğim. Genç, yaşlı, kadın erkek tüm halkımızı bu organizasyonumuza davet ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk"ün Isparta"ya gelişinin 77. yıldönümü münasebetiyle bu yıl yapılacak etkinlikleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ile birleştirerek kutlayacaklarını haber veren Balaman, “Her iki olayın da bizim için manevi değeri büyüktür. 6 Mart Salı akşamı saat 19.30"da Halı Sarayı Kültür Merkezi"nde herkesin STV ekranlarından tanıdığı Reha Yeprem ve Talha Uğurluel"in katılacağı programımız olacak. Tüm halkımızı bu programımıza davet ediyorum” dedi.