Mavikent İlköğretim Okulu"nda sınıflara Türkiye"nin tanınmış şahısların isimleri ve Isparta"daki bazı tanınmış simaların isimleri verildi. “İsim verme” nedeniyle Mavikent İlköğretim Okulu"nda bugün düzenlenen törene ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, veliler, idareciler ve davetliler katıldı. Sınıflara Türk Halterinin simge ismi Naim Süleymanoğlu, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevrez Aydoğan ve ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç"un isimleri verildi.

 

Törende bir konuşma yapan Mavikent İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Özdemir, “Kaliteli Okul” olma ve bu kategoride yarışmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “İlköğretim çağı hayatımızın en önemli zamanlarıdır. Kişiliğin temelleri bu zamanda atılır. Çevrede, televizyonda gördüklerimize özenir, örnek alırız. Bu düşünceden hareketle Isparta"mızın, Türkiye"mizin liderlerinin, başarılı olmuş şahsiyetlerin isimlerini sınıflarımıza vermeyi düşündük. Nasıl başarılı olunur? Hedef nasıl belirlenir? Hedefe ilerlerken zorluklarla nasıl baş edilir? Sorularına canlı örnek sunma, öğrencilerimize tanıtma, iş birliklerimizi de geliştirerek okulumuzu kısa zamanda Isparta"mızın önder okulu yapmayı amaçladık.

Yeni müfredatın uygulanmasında, uyguladığı projelerle, başarılı okul, aranılan öğretmen olmayı kendine ilke edinen öğretmenlerimizle, çalışanlarımızla, ilimizde öğrencilerimiz derece yapıyor. İlk sınavımızda Fen Lisesi heyecanını tattık. Çok kısa süre içinde İlimiz ve bölgemizde tercih edilen eğitim bilim ve kültür merkezi olma vizyonumuzda mesafe kat ettik Ekip çalışmasını öne çıkardık. Kısa zamanda Mavi kent İlköğretim okulumuzu adından söz edilir hale getirdik. Bugün şiir yarışmasında Büşra İşleyen adlı öğrencimiz Isparta birincisi oldu. Tüm sınıflarımıza Internet hattı çektirdik, bahçeye çeşme yapıldı. Okulumuzun, öğrencilerimizin güvenliği açısından bekçi kulübesi yapıldı. İmkan bulursak öğrencilerimize kartlı geçiş sağlayarak yoklama almayı kaldıracağız Okulumuzda Avrupa Projesi yanında Ağabey-abla projesi, Grup çalışma Projesi, Dört işlemi geliştirme projesi uygulanıyor. “Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklenince, öbürleri de yanlış gider” diyor bir yabancı düşünür bu bakımdan 5 yaşından 14 yaşına kadar öğrencilerimize hizmet veren İlköğretim okullarımız başarılı olmaya mahkum. Varlık sebebimiz öğrencilerimiz. “ Tüm mucitler önce aynı şeyi keşfetmişler. Kendilerini “ Mutlaka öğrencilerimizin kendilerini keşfetme fırsatını sunacağız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle, katkılarıyla Halk oyunları ve OKS kurslarımız yanında İzcilik, Heykeltıraş, Voleybol, Satranç, Resim kollarında egzersiz çalışmalarımızla saat 17:00"ye kadar ve tatil günleri okulumuz açık. İstiyoruz ki çocuklarımız yetenekleri doğrultusunda gelişsin, zamanlarını iyi değerlendirsin. Basketbol, voleybol, hentbol, tenis kortu, futbol sahaları yanında fen laboratuarımız, kütüphanemiz çocuklarımızın hizmetine açıldı. Gençlik Spor İl Müdürümüzün desteğiyle geçen yıl öğrencilerimizi ilk yüzme kursuna gönderen okul olduk. Şube Müdürümüz İ:Ethem Kılıçarslan sayesinde kısa zamanda Bilgisayar Teknoloji sınıfımız tamamlandı. Eksiklerimiz yok mu elbetteki var. Belirlediğimiz hedefler içinde ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla 5 bilgisayar, Okulumuzun açılışından itibaren her zaman desteğini gördüğümüz Sayın İsa Parlak 5 bilgisayar okulumuza kazandırdı. 21 dersliğimizden 10 dersliğimizde bilgisayar var. 11 derslik yok. Spor salonuna kullanılmışta olsa havalandırmayı sağlayacak klima gerekli. 2 adet projeksiyonumuz var, 3 adet daha gerekli. Müzik dersliğimize org, saz, gitar almayı düşünüyoruz. Yeni müfredata göre araç gereçlerini tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Sınıflara isimleri verilen davetlilerin konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığının açtığı sınavda “Uzman Öğretmen” olmaya hak kazanan öğretmenlere sertifikaları verildi. Daha sonra sınıflar gezildi.