Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi Çarıksaraylar Kasabası’nda ikinci gölet yapımı için proje ihalesine çıkıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç’in girişimleriyle kazandırılacak göletle birlikte bölgede atıl vaziyette duran 5 bin dönümlük arazi suya kavuşmuş olacak.

2020’DE PROJE BİTMİŞ OLACAK

Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, kasabada sulanmayan ve atıl vaziyette duran, birinci sınıf tarım arazisi olarak geçen bölgeyi suya kavuşturacaklarını ifade ederek, “5 bin dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Burada sayın vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sadece bu konuda değil kasabamızın tüm sorunlarıyla birebir yakından ilgilenip çözüme kavuşturuyor. Şuanda ikinci barajımız proje ihalesine çıktı. Bir aksilik olmazsa 2020’de de bitmiş olacak. Bu arazimizi sulu tarıma kavuşturmuş olacağız” dedi.

ÇARIKSARAYLAR ÜZÜMÜNÜ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Çarıksaraylar’ın bir dönem üzümünün meşhur olduğunu dile getiren Turhan, “Çarıksaraylar üzümü bir zamanlar en marka, en kaliteli üzümdü. Ama atalarımız öldükten sonra geriden gelenler bu işi takip etmediği için ve su ihtiyacı kendini iyiden iyiye hissettirdiğinden dolayı bağlarımız ölmüştü. İnşallah Çarıksaraylar üzümünü yeniden canlandırıp Isparta’nın markası haline getireceğiz. Ayrıca İkinci barajımızla birlikte kasabamızda istihdamı da artırmayı planlıyoruz. Bu konuda şöyle de bir öncülük yapmak istiyorum. Belediyemizin cebinden bile olsa örnek sera yapacağım” şeklinde konuştu.

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi Çarıksaraylar Kasabı, Şehitler Barajı’nın ardından ikinci sulama göletine kavuşuyor. Çarıksaraylar 2. Sulama göleti için proje ihalesine çıkıldı. Gölet yapımının tamamlanmasıyla birlikte sulanamadığı için şuanda atıl vaziyette duran 5 bin dönümlük devasa arazi sulamaya açılacak ve tarımsal üretimde değerlendirilebilecek. Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, gölet için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür etti. Turhan, göletin tamamlanmasıyla bölgede istihdamın da artacağını dile getirdi.

SÜREYYA BEYE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ

İkinci göletle ilgili değerlendirmede bulunan Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, şunları söyledi: “Çarıksaraylar Kasabımızda sulanmayan atıl vaziyette duran ve birinci sınıf tarım arazisi olarak geçen bölgemizi suyla kavuşturuyoruz. 5 bin dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Burada sayın vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sadece bu konuda değil kasabamızın tüm sorunlarıyla birebir yakından ilgilenip çözüme kavuşturuyor. Şuanda ikinci barajımız proje ihalesine çıktı. Bir aksilik olmazsa 2020’de de bitmiş olacak. Bu arazimizi sulu tarıma kavuşturmuş olacağız.

ÇARIKSARAYLAR ÜZÜMÜNÜ YENİDEN CANLANDIRIP ISPARTA’NIN MARKASI HALİNE GETİRECEĞİZ

Bilmeyenler için söylüyorum Çarıksaraylar üzümü bir zamanlar en marka, en kaliteli üzümdü. Ama atalarımız öldükten sonra geriden gelenler bu işi takip etmediği için ve su ihtiyacı kendini iyiden iyiye hissettirdiğinden dolayı bağlarımız ölmüştü. İnşallah Çarıksaraylar üzümünü yeniden canlandırıp Isparta’nın markası haline getireceğiz.

HEDEFİMİZ ÇETİNCE’Yİ SOLLAMAK

Ayrıca İkinci barajımızla birlikte kasabamızda istihdamı da artırmayı planlıyoruz. Bu konuda şöyle de bir öncülük yapmak istiyorum. Belediyemizin cebinden bile olsa örnek sera yapacağım. Hedefimiz Çetince’yi sollamak. Bu konuyla ilgili şahsım olarak birebir ilgileneceğimi belirtmek isterim. Isparta’ya ve kasabamıza hayırlı olsun.”