Hayvan Pazarında alışveriş bitti!

Her hafta Çarşamba günleri kurulan Hayvan Pazarı’ndaki hayvan sayısı her geçen gün azalıyor. Pazarda ne alan var ne de satan. Besiciler ise, hayvancılıktaki girdi fiyatlarının her geçen gün arttığını, buna rağmen hayvanların para etmediğini belirterek, “Satış yapamıyoruz” dediler.  

Eskiden her Çarşamba, Hayvan Pazarına yaklaşık bin dolayında büyükbaş ve küçükbaş hayvan getirildiğini ifade eden Besiciler, bugünlerde bu rakamın 150’lere kadar düştüğünü ve Pazarın bomboş hale geldiğini söylediler.

“NE ALAN VAR NE DE SATAN HAYVAN PAZARI BOMBOŞ”

Yüksek girdi fiyatları yüzünden hayvan pazarının yavaş yavaş işlevini yitirdiğini ifade eden Besiciler; “Hayvan pazarında alışveriş zayıf. Besici pazara çok az mal sevk ediyor. Fiyatları düşük olmasına rağmen üreticiler hayvanlarını satamıyor. Talep çok düşük. Bu iş böyle gitmez.

“YEM VE SAMAN FİYATLARI HAYVANCILIĞI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ”

Isparta Hayvan Pazarı geçtiğimiz yıla oranla kıyasladığımızda bu yıl pazara gelen hayvan oranı yüzde 50 kadar azaldı. Bir anlamda Isparta Hayvan Pazarı işlevini yitirdi. Isparta’nın köylerinde hayvancılık neredeyse bitme noktasına geldi. Yem ve Saman fiyatlarının çok yüksek oluşu hayvan üreticilerini azalttı bu sonuç hayvan pazarına da doğrudan yansıdı” dediler.

“ÇOK AZ HAYVAN GETİRİLİYOR, BÜYÜK BÖLÜMÜ SATILMADAN GERİ GÖTÜRÜLÜYOR”

Her Çarşamba günleri kurulan bu Hayvan Pazarına hayvanlarını satmak ya da yeni hayvan almak için gelen besiciler de pazarda eski hareketliliğin olmadığını belirttiler. Besiciler: “Satış için çok az hayvan getiriliyor. Ancak bunların da büyük bölümü satılmadan geri götürülüyor” dediler.