Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi Çeltek köyünde ıslah çalışması tamamlanan  1611 dekarlık mera  alanı yapılan bir törenle sürüleri ile birlikte çobanların hizmetine açıldı. 

Çeltek köyünde düzenlenen törene başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Tarım Bakanlığı Yetkileri, İlçe Kaymakamları, Daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çeltek köyü muhtarı Osman Yılmaz Islah projesi ile birlikte köydeki hayvan varlığının yüzde 234 arttığını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çayır Mera Daire Başkanı Mesut Akdamar, Ülkemizde Son 30 Yılın en yüksek hayvan sayısına ulaşıldığını belirterek, desteklemelerin devam edeceğini kaydetti.

Gelecek nesillere daha kaliteli bir çevre bırakmanın önemine değinen Vali Vahdettin Özkan, kimyasal ilaçların kullanılmaması yada minimum seviyede reçete ile kullanılması gerektiğini vurguladı. Çiftçinin emeğinin çok önemli olduğunu da söyleyen  Vali Özkan, bakanlık tarafından verilen hibe desteklere mutlaka baş vurulmasını isteyerek gerekli kolaylığı sağladıklarını belirtti.

Küçük baş hayvan yetiştirildiğinde kaliteyi artırmak isteyen Isparta Valiliği  ilçede bulunan 135 çobanı  eğitime tabi tutarak sürü yönetimi, otlatma, koç katımı, salgın ve bulaşıcı hastalıklar hayvanların bakımı ile  beslenme kursu verildi. 120 saatlik kursu başarı ile bitirenlere ise sürü yöneticisi sertifikaları, Isparta Valisi Vahdettin Özkan  ve diğer katılımcılar tarafından verildi. 

Ardından Sertifikasını alan sürü yöneticilerine yapılan çekiliş ile 56 adet damızlık koyun ve  koç verildi. 

Şarkikaraağaç ilçesindeki Sürü yönetici Sertifikası ve Damızlık koyun dağıtım töreninde , Islah çalışması tamamlanan  1611 dekarlık mera  alanının köylülerin hizmetine açıldı.  

Açılışın ardından törene katılanlar hep birlikte merada koyunlarını otlatan bir çobanı ziyaret ettiler. 

Vali Özkan ve beraberindeki heyet katılımcılara börek hazırlayan Çeltek köylü bayanları da ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti, sac üzerindeki börekleri çevirdi.