Ticaret Borsası’nın Ramazan ayı dolayısıyla üyesi bulunduğu ilçelerde düzenlediği iftar programlarının sonuncusu Keçiborlu’da gerçekleştirildi. Keçiborlu’da tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üyelerin birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla düzenlenen iftar programı öncesinde kaymakam ve belediye başkanına nezaket ziyaretinde bulunuldu.

            Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile Meclis Başkanı Nuri Selçuk önderliğindeki yönetim kurulu üyeleri, ilk önce Kaymakam Vedat Yılmaz’ı ziyaret ettiler. Ticaret Borsası’nın tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren bir meslek örgütü olduğunu belirten Borsa Başkanı Adar, Keçiborlu’nun hayvancılık alanında potansiyel arz eden bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Adar, Gönen ve Keçiborlu’da toplu hayvancılık üniteleri ile yem bitkileri üretiminin destekleneceğini söyledi.

            Meclis Başkanı Nuri Selçuk da Keçiborlu’nun bölgede hayvancılığa ilk başlayan ilçe olduğunu belirterek “ancak bu özelliğini fazla koruyamadı. Hayvancılık ilerletilemedi Burdur’a kaptırıldı” diye konuştu.

            Ticaret Borsası heyeti daha sonra Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan’ı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Isparta’da tarım ve hayvancılıkta ticareti artırmayı hedeflediklerini belirten Borsa Başkanı Adar, “Bu bölge hayvancılık adına potansiyel arz ediyor. Ancak evlerin altındaki ahırlarda 2’şer baş hayvanla yapılmamalı. Artık toplu hayvancılık modellerine adım atmalıyız. Tarım ve hayvancılıkta birleşemezsek ekonomiyi canlandıramayız” dedi.

            Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan ise Etibank kükürt sahalarının kapatılmasından sonra ilçede ekonomik sorunlar yaşandığını söyledi. 1994’den beri ilçede ekonomik anlamda bir atılım yapılmamasından yakınan Soykan, “Belediyemizin mera için ayırdığı bir alan var. Burada toplu hayvancılık yapmak istiyoruz” dedi.

            Borsa Meclis Başkanı Nuri Selçuk da Keçiborlu’nun önemli bir yol güzergahında bulunduğunu belirterek, “Isparta’nın her yerinde yetişen tarım ürünleri bu yol güzergahında boydan boya satışa sunulabilir. Böylece Keçiborlu önemli bir ticaret merkezi haline gelebilir” diye öneride bulundu.

            Keçiborlu programı akşam iftar yemeği ile sona erdi. İftara Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Turgut Soykan ile daire müdürleri ve çok sayıda üye katıldı.