Isparta Hayvanseverler Derneği yönetimi, üyeleri ile şehirde yaşayan hayvan severler, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın 4 Kasım 2017 tarihinde açılışının yapılacağını duyurduğu Belediyenin Koçtepe Köyü yolu üzerinde 49 dönüm alana inşa ettiği Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi. Burada yetkililer tarafından hayvanseverlere merkez ile ilgili bilgiler verildi.

Sabah saatlerinde Isparta Hayvanseverler Derneği Başkanı Aynur Gül, yönetim kurulu üyeleri, şehirde yaşayan hayvan severler ve yine SDÜ’de okuyan öğrencilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir topluluk Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi. Burada Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı ve veterinerler tarafından hayvanseverlere tek tek merkez gezdirildi ve bilgiler verildi.

Doğallığın ön planda tutulduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezi inceleyen hayvanseverler, merkeze tam not verdi. Merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgelerini gezen hayvanseverler köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisindeki doğal barınakları da dolaştı. Misafirlere ayrıca hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için oluşturulan masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da tanıtıldı.

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiklerini dile getiren Isparta Hayvanseverler Derneği Başkanı Aynur Gül, “Muhteşem bir yer, muhteşem bir yapım. Burada görev yapacak olan veteriner hekim arkadaşlarımızla da bir arada olduk, tanıştık. Başkanımıza tek kelime ile bin kez teşekkür etmek istiyorum. Çünkü muhteşem bir yer yapıldı. Bundan sonra ziyaretçilerin de artmasını istiyoruz” dedi.

Tesisin yakında açılacağını ifade eden Isparta Hayvanseverler Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Kocabaş da, “İnşallah sorunları ve hayvan popülasyonundaki sorunları kısırlaştırma ile aşacağımıza inanıyorum. Veteriner hekimlerimize çok teşekkür ederim. Açılmadan bile çok yardımcı oluyorlar. Açıldıktan sonra çok daha güzel işler başaracaklarına inanıyorum. Bu merkeze hayvanseverlerden ve vatandaşlardan ziyaretin çok olmasını istiyorum. Bu hayvanları yalnız bırakmayalım, sevgiye ihtiyaçları var. Bu konuda insanlarımızın daha duyarlı olmasını istiyorum. Bu konuda tüm sorunları aşacağız. Bu merkez açıldığında bütün sorunlar çözülmüş olacak. Böyle bir merkezi şehrimize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezen ve buradaki yetkililerden bilgiler alan hayvanseverlerde böyle bir merkezin inşa edilmiş olmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Hayvanseverler, “Çok güzel bir yer ve hizmet olmuş. Belediye başkanımıza burayı inşa ettiği ve burada görevlendirdiği çok iyi veterinerler için teşekkür ediyorum. Hayvanlar için çok güzel bir yer olmuş. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Emek, para harcanmış ve birçok kişinin de ümitle beklediği bir yer. Bizde hayvan dostu, gönüllüleri olarak bu işlerin takipçisi olacağız. Hep birlikte kamu kurumları ile beraber buradaki dostlarımıza iyi bakılacağına inanıyoruz. Bizde hem yardımcısı olacağız. Hayırlı olsun. Tesiste ne gerekiyorsa hepsi en iyi şekilde yapılmış. Ameliyathanelerden, barınma alanlarına her şey hijyenik ve düşünülerek yapılmış. Doğası da çok güzel” görüşlerinde bulunurken, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak olan açılışa tüm Ispartalıları davet etti.