YAŞAMA SEVİNCİ VERECEK, PSİKOLOJİK RAHATLIK SAĞLAYACAK

Isparta Belediyesi şehrin çeşitli yerlerindeki gül dikim çalışmalarını devam ettiriyor. Geçen yıl 260 bin gülfidanını toprakla buluşturan Isparta Belediyesinde bu yılki hedef 500 bin gülfidanını toprakla buluşturmak. Şu ana kadar 130 bin adet gülfidanı diken Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dikim çalışmalarına kurumlara ait yapıların cepheleriyle devam ediyor. Bu kapsamda 100 bin adet sarmaşık gül, kurumların dış bina cephelerine dikiliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından devam ettirilen gül dikim çalışmalarını yerinde inceledi. Günaydın, “Isparta’da mayıs ayında gül festivali ve fuarı düzenliyoruz. 100 bin adet sarmaşık gülü ana caddelerimize, kurumlarımızın dış cepheye bakan duvarlarına birer metre arayla dikiyoruz. Bu diktiğimiz kaliteli, özellikli güller Isparta’mıza kimlik kazandıracak. Sarmaşık güllerimizi özellikle resmi kurumlarımıza, sitelerin ana bahçelerine dikiyoruz. Bugünde astsubay lojmanlarımızın ana yoluna bakan bahçe duvarlarımıza sarmaşık güller dikildi. Bu fidanlar bu sene gül verecek, gelecek sene ise duvarların cephelerini saracak, şehrimize ahenk ve güzellik verecek. Tüm kurumlara, ana caddelere, duvarların cephelerine gül diken belediye ilk Isparta Belediyesi olabilir. Bu gül bizim. Bu gül isimde kalmasın dedik. Markamızı hak etmek istiyoruz. Yağ gülü ile ilgili olarak da mayıs ayında festival ve fuar düzenleyeceğiz. Memleketimizin tüm köylerine de gül dikimini teşvik etmiş oluyoruz” dedi.

Dikilen güllerin yediveren gül olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Diktiğimiz güller bahar aylarından, kış girene kadar açıyor ve kokan güller. Caddeden geçen hem gülü görecek, hem kokusunu alacak. İnsanlara yaşama sevinci verecek, psikolojik rahatlık sağlayacak. Önümüzdeki kışa da bir milyon gül fidanını dikmiş olmayı hedefliyoruz. Isparta şehri gülle, Türkiye ve dünyada marka olacak. Bu festival ve fuarlar hep devam edecek. Yurt içi, yurt dışından davetliler gelecek. Şehrimize estetik kazandırmayı hedefledik. Bir milyon adet gülün maliyeti de yüksek. Bu çalışma Isparta’mızın eseri olacak, basit olarak görmüyorum. Bu proje Isparta’ya layık olmalı. Bu çalışmalara geçmek için şehrimizin altyapısını bitirmek gerekiyordu, bitirdik. Şimdi de üst yapılara, müzelere, fuar alanlarını, teleferik gibi projeler gündemimizde. Gül dikiminin bile bir sırası vardı. Şimdi buna sıra geldi. Bu güzelliklerin Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.