Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile 24-26 Ocak tarihleri arasında Hindistanlı 100’e yakın işadamının katımıyıla Isparta’da gerçekleştirilecek olan karşılıklı iş görüşmeleri programı öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. BAKA ve ITSO’nun daveti üzerine İhracatı Geliştirme Merkezi Ülkeler Masası’ndan görevlendirilen Hindistan Masası Sorumlusu Tülay Uyanık, Ispartalı işadamlarında Hindistan ve iş potansiyeli ile ilgili bilgiler, iş görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması için de tüyolar verdi.

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, ITSO toplantı salonundaki bilgilendirme programı öncesinde bir konuşma yaparak Hindistanlı ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Isparta’nın dünyaya açılma hedefinde olduğunu belirten Engin, 1.3 milyar nüfusluk Hindistan’ın önemli bir Pazar olduğuna dikkat çekti. Hindistan’ın yüzde 5’inin zengin nüfus olduğunu kaydüeden Engin, “ihmal edilmeyecek, önemsenmeyecek bir ülke değil” dedi.

            24-25-26 Ocak’ta 100’e yakın Hindistanlı işadamının Batı Akdeniz Bölgesi’nde olacağını bildiren Genel Sekreter Engin, BAKA Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda karşılıklı iş görüşmeleri yapılacağını söyledi. Isparta’nın 6 sektörde Hindistanlılarla görüşme yapacağını anlatan Engin, “Isparta olarak bu pazara adım atmak istiyoruz” diye konuştu.

            ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da ülkeler arasındaki karşılıklı ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi. Ancak bu ziyaretlerin işe dönüştürülmesinin daha önemli olacağını kaydeden Kaçıkoç, Hindistanla kurulan diyalogun sonuca ulaşmasını temenni etti.

            Daha sonra İGM Hindistan Masası Sorumlusu Tülay Uyanık, Hindistan pazarı ile ilgili işadamlarına bilgi verdi.