Ekmek fiyatlarının yükselmesiyle birlikte eski fırıncılardan Dereli, Isparta"nın bakkallarına halkı mağdur etmemek için ucuza ekmek vermenin hesaplarını yapıyor.

  Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde fırıncılar odası tarafından yeni ekmek fiyatları belirlenmişti. Bundan şikâyetçi olan eski fırıncılardan Memdun Dereli, 30 Ykr."ye ekmek satılırken bir anda 45 Ykr."ye çıkmasının akılları karıştırdığını söyledi. “Uzun zamandır ekmek fiyatları 30 Ykr."di de kimse zarar etmiyordu.

  Şimdi mi zarar etmeye başladılar” diyen Memdun Dereli, “Isparta Valisi Şemsettin Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Balaman bu zamma itiraz etseler Odalar Birliği de bu zammı geri çeker” şeklinde açıkladı. Isparta halkını mağdur etmeyeceğini ileri süren Dereli, yüzde 50 zammın birden gelmesine karşı çıktığını söyledi.

  Fırıncılara seslenen Dereli, un"un çuvalını yüksek fiyattan alıyorlar ise dışardan un"un çuvalını 27 YTL."ye getirebileceğini ve Isparta halkının ucuza ekmek yiyebilmesi için elimden geleni yapacağını belirtti. 21 fırıncının birleştiğini ve bu nedenle ekmek fiyatlarının arttığını öne süren Dereli, Isparta"nın Burdur ilçesinden bir fırın ile anlaştığını ve Burdur"dan ekmekleri getirip 25 Ykr."den Isparta"daki bakkallara satacağını söyledi.

  Isparta"da ki bakkallarla konuştuğunu ve çoğunun Burdur"dan gelen ekmeği alacaklarına razı olduğunu iddia eden Dereli, “Eğer bu zam geri çekilirse bende Burdur"dan ekmek getirmeyeceğim.” dedi.

Kaynak: Isparta Yeni Ekspres Gazetesi