Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ekipleri, aşırı gürültü kirliliğine sebep olan "modifiyeli" araçlar ve motosikletlere yönelik yaptığı denetimlerde çok sayıda araca cezai işlem yaptı.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Modifiyeli araçların yanı sıra trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile yaya kaldırımları üzerinde yaşları küçük çocuklar tarafından kullanılan elektrikli bisikletler ve motosikletlerin yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının oluşumuna sebebiyet verdikleri, bunlardan bir kısmının sürücü belgesi olmadan, hiçbir trafik kuralına uymayarak kask takmadan seyrederek trafikte tehlike oluşturdukları görülmekte olup, yapılan her türlü uyarı ve ikazlara rağmen kurallara uymadıkları tespit edilmiştir" denildi.

Son bir hafta içinde il merkezinde yapılan denetim ve kontrollerde çok sayıda araca cezai işlem yapıldı. Ceza alan bazı Modifiyeli araçlar trafikten men edildi. Bununla birlikte görülen eksiklik ve kural ihlallerinden dolayı bazı araçlara cezai işlem uygulandı.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerin tüm gün boyunca değişik noktalarda yapılmaya devam edeceği belirtildi. Trafik kazalarının ceza ve korkuyla önlenemeyeceği, ancak eğitim, bilinçlenme ve sürücülerin ve yayaların birbirlerine olan saygısıyla önlenebileceği vurgusu yapıldı.