Isparta Halk Eğitim Merkezi, Cenaze Hizmetlerinin Daha Bilinçli Yapılması İçin Cenaze Yıkama ve Defin Kursu Açacak. Belediye, Müftülük ve Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek kursu bitirenlere sertifika verilecek.

Halk Eğitim Müdürü Mevlüt Avcu, kursun bir ihtiyaçtan doğduğunu, bu konuda çok sayıda telefon aldıklarını söyledi. Avcu, cenaze yıkama ve kefenleme konusunda yaşana sorunu aşmak için Ramazan Bayramı sonrasında 15'er kişilik kurslar açacaklarını belirtti. Kentte, cenaze yıkama ve definlerinde sıkıntı yaşandığını, bu noktada bir kurs açılması isteğinin iletildiğini belirten Avcu, "Özellikle çevre köy ve kasabalardaki muhtarlardan bu konuda talepler aldık. Bize bu noktada ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını, zaman zaman cenazeyi yıkayacak insan bulamadıklarını, bu işin çoğu zaman eskilerden kalma bilgilerle yıkama ve defin işleminin yapıldığını söylediler." dedi.

Avcu, kadın ve erkek ayrı olmak üzere 12 kişiyi tamamlayan her yere kurs açabileceklerini kaydetti. Özellikle bayan cenazelerin yıkanması konusunda çok fazla talep aldıklarını belirten Avcu, 100 saatlik kursun büyük bölümünün cenaze aracında uygulamalı olarak verileceğini kaydetti. Avcu, "Belediyenin cenaze aracında yıkama ve kefenleme işi uygulamalı olarak gösterilecektir. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Böylece cenaze yıkama konusunda halkın güvenebileceği kimseler yetişmiş olacak ve önemli bir ihtiyaç karşılanacak." diye konuştu.

Avcu, cenazelerimizin tün dini vecibeler yerine getirilerek yıkanması, kefenlenmesi ve defnedilmesi yanında, gerekli resmi prosedürlerin neler olduğu konusunda uzmanlar tarafından kursiyerlere bilgiler aktarılacağını anlattı.