Geçtiğimiz gün Sütçüler’e bağlı Çobanisa Köyü’nde bir poşet içerisinde ceset bulunmuştu. Havva Çetinkaya, o cesedin 2006 yılında kaybolan kardeşi Hasan Yüksel’e ait olduğunu iddia etti. Yüksel’in 8 yıl önce dağda tomruk işinde çalışırken kaybolduğunu ileri süren Çetinkaya, “Kardeşim çalışırken ölmüş ya da öldürülmüş olabilir” dedi. Şimdi ise Jandarma özel bir ekip kurarak olayı araştırıyor.

Sütçüler İlçesi’ne bağlı Çobanisa Köyü mezarlığında 7 Mayıs Çarşamba günü esrarengiz bir ceset bulunmuştu. Bir torba içerisinden çıkan insan vücuduna ait kemik parçalarının 19-20 yaşlarda bir erkek çocuğuna ait olduğu ileri sürüldü. Bunun üzerine 8 yıl önce kaybolan Hasan Yüksel’in ailesi, cesedin kendi çocuklarına ait olduğunu iddia etti. Cesetten alınan DNA örnekleri Adli Tıp’a gönderildi. Şuanda Adli Tıp’tan gelecek rapor bekleniyor.

CİNAYET İDDİASI

Öte yandan bulunan cesedin 2006 yılında esrarengiz bir şekilde kaybolan kardeşi Hasan Yüksel’e ait olduğunu iddia eden Havva Çetinkaya, olayın aydınlatılmasını istiyor. Hasan Yüksel’in 14 Mayıs 2006 tarihinde dağda tomruk işinde çalışırken kaybolduğunu ileri süren Çetinkaya, kardeşinin tomruk kaçaklığında ölmüş ya da öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

KAYBOLDUĞU GÜN KAMYONCU DA ORADA KALMIŞ

Olayla ilgili bilgi veren Çetinkaya, şu iddialarda bulundu: “Aralarında kardeşimin de bulunduğu işçiler dağda ağaç kesimi yapıyorlardı. O.Ç ile birlikte Hasan devamlı dağ evinde kalıyordu. Son gün kamyoncu arkadaşı B.Ö. de dağ evinde kalmış. 14 Mayıs 2006 tarihinde Hasan kayboldu. Ama bize birkaç gün sonra haber verdiler.  Kaybolduğu gecenin sabahında servis şoförlüğü yapan eniştesi Hasan’ı soruyor. Orada çalışanlar Hasan’ın nacağa döndüğünü söylüyorlar.

KAÇAKÇILIK YAPILIYOR

Bizim orada sürekli kaçakçılık yapılıyordu. Artık ne için kamyoncu kaldı bilemiyoruz. Hasan kazayla mı öldü, yoksa tomruk mu düştü bilmiyoruz. Çünkü Hasan’ın montu kulübe de bulundu. Ayrıca Hasan’ın lastik ayakkabısı ve kirli elbiseleri kamyonda bulunuyor. Hasan’ın telefonu da kulübe de parçalanmış halde bulundu. Biz de hattın 6 aylık geriye dönük dökümünü istedik. Bu kayıtlar sonra karakolda kaybolmuş.

KİMİSİ NACAĞA GİTTİ KİMİSİ DE KIZLA BULUŞMAYA GİTTİ DİYOR

Kamyon şoförü nacağa gitti döndü demişler. Kimisi de kızla buluşmaya gitti bir daha geri gelmedi diyor. Kızın evi bizim evimizin yakınında. Kızla buluşmaya gelse mutlaka evine uğrardı. Çalıştıkları yerle köy arası 2 saat. O yüzden gelmesi mümkün değil.”

TEK AYAKKABISI DA ÇUVALDAN ÇIKIYOR

Öte yandan 7 Mayıs 2014 tarihinde yengesinin aile fertlerinin yattığı mezarlığın dibinde küçük bir çukur içerisinde bir poşet bulduğunu anlatan Çetinkaya, şöyle devam etti; “Yengemiz mezarlığa gitmiş. O sırada küçük bir mezar görüyor. Ailemizin fertlerinin yattığı yerde olan mezara bakıyor. Yengemiz çocuk mu gömdüler diye toprağı eşmiş. Bir bakmış çuval. Çuvalı boşaltında kafatasını görmüş. O sırada kaçmış ve jandarmaya haber verilmiş. Bütün delilleriyle koymuşlar bulunsun diye. Hasan’ın tek ayakkabısı da çuvaldan çıkıyor. Tek ayakkabısının olması kızla buluşma ihtimalini çürütüyor. Çünkü tek ayakkabıyla kızla buluşmaya gidemez. Dağda giyilen bir şalvara benzeyen kıyafette çıkmış.

DİŞ YAPISI BİZİMKİSİNE BENZİYOR

19-20 yaşlarında bir erkek cesedi demişler. O yaşlarda bizim oralarda kaybolan kimse yoktu. Bizimkiler diş yapısını görelim demişler. Komutanlar diş yapısının bizimkine benzediğini söylemişler.

CESET TORBASINA NOT BIRAKILMIŞ

Cesedin üstünde bir tahtaya not yazmışlar. Notta ‘kayıp Hasan Yüksel’in mezarının yapılması’ diye bir yazı varmış. Cesedi bırakan kişi Hasan’ın olduğunu o notta yazmış. 8 yıldır çocuk ortaya çıkmadı.

Katil bunu kendi isteğiyle çıkardı. Ceset olmasa bizim halen bulunacak diye umudumuz vardı. Telefon numaramızı değiştirmedik. Annem 35 kiloya düştü. Ailemiz çok perişan oldu. Ben o zaman 32 yaşındaydım. 2 yıl ışıkları söndürmeden yatıyordum.”

JANDARMA ÖZEL EKİP OLUŞTURDU

Diğer taraftan torbadan çıkan kemik parçaları DNA testi için Adli Tıp’a gönderildi. Şimdi Adli Tıp’tan gelecek rapor bekliyor. Bu arada Jandarma’da kurulan özel bir ekip de olayı detaylı bir şekilde araştırıyor.