Okulların tatil olmasıyla birlikte Kuran Kursu ve camilerde başlatılan Yaz Kur’an Kursları, tüm hızıyla devam ediyor. 23 Haziran’da başlayan kurslar 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

MÜFTÜ AVCI; “KİŞİNİN DİN BİLGİSİ ALT YAPISINİN TEMELİ BU KURSLARDA ATILIYOR”

Isparta merkezde bulunan Ulu Camiinde 55 öğrenci Kur’an öğreniyor. Öğrenciler teneffüste cami içerisinde ve bahçede çeşitli oyunlar oynuyor. Camide Kur'an öğrenmeye gelen öğrencilerin büyük çoğunluğunu kız öğrenciler oluşturuyor. Kur’an kursları Camide görevli İmam – Hatip tarafından veriliyor. Öğrencilerin Yaz Kur’an Kurslarında aldığı temel bilgilerin kişinin din bilgisi alt yapısını oluşturduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi her yıl olduğu gibi bu yılda okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Kur’an Kurslarımızı başlattık ve şuanda hemen hemen tüm camilerimizde bu kurslar devam etmektedir.

“HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYORLAR”

Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimiz 09.00 – 12.00 saatleri arasında Kur’anı Kerim’in yanı sıra teme dini bilgiler öğrenmektedir. Ayrıca, iki yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığımız arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde Yaz Kur’an Kurslarına oyun ve spor aktiviteleri de eklenmiştir. Buna göre, hemen hemen tüm Yaz Kur’an Kurslarında Kurs öğreticisi tarafından ders aralarındaki boşluklarda öğrencilerimizin futbol, yakar top gibi caminin konum ve durumuna göre çeşitli spor oyunları oynamaları sağlanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz hem öğrenip hem gönüllerince eğlenme imkanı bulmaktadırlar” dedi.

Demokrat