Halk Eğitim Merkezinin yaz kursları devam ediyor. Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılım oranın %5-6 civarlarında olduğunu, Isparta’da ise bu oranın %10’a kadar ulaştığını belirten Abdullah Uygun, “Yaz döneminde açılan kursların 488 tanesinin genel kurs, 799 tanesi mesleki ve teknik kursları. Bu kurslara katılan vatandaşlarımızın 8 bin 786 erkek, 14 bin 521 kadın. Toplamda 23 bin 307 kişi bu kurslarımıza başvurmuştur diyebiliriz” dedi. HEM bünyesinde toplamda 3 bin 343 kursun olduğunu belirten Uygun, “1 Eylül tarihinden bu yana bin 287 kurs açıldı. Açılması istenen kurslar noktasında 12 kişinin talebi olduğunda kursları açıyoruz. Bu güne kadar 28 tane bilgisayar işletmeciliği, 17 Arapça, 16 diksiyon, 67 Gıda sektörü ve hijyen, 111 okuma yazma, 34 halk oyunları, 18 işaret dili ve yabacılar için Türkçe kurslarımız var” dedi. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Uygun, “Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi toplantılara çağırıyoruz. Bizim şartlarımıza göre değil de onların şartlarına, taleplerine göre kurslar açıyoruz. Bu doğrultuda 18 kursun açıldığını ve halkın bu kurslar yoğun talep görüyor” dedi.

Isparta HEM Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, yaz döneminde açılan kurslar hakkında bilgiler vererek, “Müzik alanında; org, gitar, bağlama, bağlama kursları açıldı. El sanatları; giyim, ahşap süsleme, üç boyutlu şekillendirme,bilgisayar. Dil kursları; İngilizce, diksiyon;  hızlı okuma kursları. Küçük yaş öğrencilere yönelik; futbol, voleybol,güreş, hentbol. Yaz tatili dolayısı ve  talepler dolasıyla Kuran-ı Kerim, Arapça kursları açıldı ve bunun yanı sıra halkımızdan hijyen kurslarımızı açtık. Eğer halkımızdan talep olduğu takdirde robot uygulama ve üç boyutlu tasarım kursları açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“11 AYDA 1287 KURS AÇILDI”

HEM bünyesinde toplamda 3 bin 343 kursun olduğunu belirten Uygun, “1 Eylül tarihinden bu yana bin 287 kurs açıldı. Bu kursların ne oluğunu görmek isterlerse Halk eğitim merkezinin resmi internet sitesini inceleye bilirler. Açılması istenen kurslar noktasında 12 talep bulduğunda kurslarıaçıyoruz. Bu güne kadar 28 tane bilgisayar işletmeciliği, 17 Arapça, 16 diksiyon, 67 Gıda sektörü ve hijyen, 111 okuma yazma, 34 halk oyunları, 18 işaret dili ve yabacılar için Türkçe kurslarımız var. Bu kurslara talep çok olduğu için en çok açılan kurslardır” dedi. 

“ÇEŞİTLİ KURUMLAR İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ”

Uygun, Halk Eğitim Merkezinde açılacak kursları ile ilgili çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaptıklarını dile getirerek, “bu iş birliği yaptığımız kurumlar arasında İŞKUR,Kültür Müdürlüğü, Hayrat Vakfı, Adalet Bakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Tarım Müdürlüğü bulunmaktadır” dedi. 

KURSLARA KATILIM ORANI %10’A ULAŞTI

Bakanlığın kurslara katılım oranının Türkiye genelinde %5-6 civarlarında olduğunu, Isparta’da ise bu oranın %10 oranlarına ulaştığını belirten Abdullah Uygun, “Yaz döneminde açılan kursların 488 tanesinin genel kurs, 799 tanesi mesleki ve teknik kursları. Bu kurslara katılan vatandaşlarımızın 8 bin 786 erkek, 14 bin 521 kadın. Toplamda 23 bin 307 kişi bu kurslarımıza başvurmuştur diyebiliriz. Kurslara katılım oranının bakanlığın şuandaki hedefi %5-6 ama biz şu anda Isparta’da bu katılım oranı % 10 oranlarına ulaştı” ifadelerini kullandı.