ISPARTA - Köy yollarının sıcak asfalt kaplama çalışmasında bu yıl için 205 kilometre hedef koyan İl Özel İdaresi çalışma için araç parkına bu yıl 10 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptı ilk etapta asfalt çalışmasında kullanmak üzere finişer, silindir gibi 11 araç alan İl Özel İdaresi 2. Etapta ise kış çalışmalarında kullanmak üzere 4 Adet Çöp Kamyonu, 2 Adet Kar Bıçaklı Kamyon, 1 Adet Tuz Serici Aparatı aldı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in destekleri ve Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile Isparta İl Özel İdaresi tarafından köy yollarını sıcak asfalt kaplama çalışmasında Isparta kelimenin tam anlamıyla rekor kırdı. İl Özel İdaresinin kendi asfalt plenti tesisini kurması ile birlikte hız kazanan çalışmalar tam gaz devam ediyor.  

Sıcak asfalt çalışması kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Isparta Valisi Şehmus Günaydın köy yollarının Avrupa’daki köy yollarından daha konforlu hale geldiğini söylemişti. Peki Isparta bu başarıyı nasıl yakaladı. Öncelikle asfalt çalışmasının hızlı ve verimli yürütülmesi için İl Özel İdaresi araç parkı yenilendi. Bu kapsamda 2017 yılı içinde 10 milyon TL’nin üzerinde yatırımla, 19 yani araç alımı yapıldı. İl Özel İdaresinin araç parkına alınan 2. Etap araçlara Isparta’ya ulaştı.

ISPARTA HÜKÜMET PROGRAMINI EN İYİ UYGALAYAN İL

Başbakan Binali Yıldırım'ın büyükşehir statüsünde olmayan illerde Valiliklere yaptığı köy grup yolları sıcak asfalt talimatı kapsamında 2017 sezonu oldukça verimli geçiyor. Sezonda bölgede birçok ilin üzerinde hedef koyan Isparta hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor. Isparta, elde ettiği finansal güçle Türkiye'nin en çok köy grup yolu asfaltlayan şehri oldu. 2017 sezonu için belirlenen 202 kilometrelik hedefin kasım ayında tamamlanacağı düşünülüyor. Vali Şehmus Günaydın'ın talimatları ile hazırlıklarını tamamlayan İl Özel İdaresi, 2017 sezonu için 202 kilometreyi programladı.

ÇALIŞMA PLAN DAHİLDE DEVAM EDİYOR  

Isparta İl Özel İdaresi, 2017 yılı asfalt sezonu içerisinde Gönen'e bağlı Güneykent Kasabası yol ağında 12 kilometre, Gelendost'ta 21 kilometre, Uluborlu'da 10 kilometre, Keçiborlu'da 17 kilometre, Senirkent'te 18 kilometrelik köy grup yoluna sıcak asfalt döktü. Küçük Hacılar-Büyük Hacılar-Çobanisa-Davraz Kayak Merkezi arasında da 24 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. İl Özel İdaresi ekipleri şu anda Eğirdir Sipahiler-Yuvalı-Ağılköy arasındaki 23 kilometrelik köy grup yolunda asfalt çalışmaları tamamlandı. Sütçüler'de 15 kilometrelik, Aksu'da ise 22 kilometrelik köy grup yolu planlandı ve yapıldı. İl Özel İdaresi, sezon sonunda Şarkikaraağaç'ta 23, Yalvaç'ta 20, Yenişarbademli'de ise 2 kilometrelik sıcak asfalt planı bulunuyor.

ARAÇ PARKI PLANA UYGUN HALE GETİRİLDİ

Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile harekete geçen İl Özel İdaresi asfalt çalışmasını planlamakla kalmadı. Aynı zamanda araç parkını da hedefe ulaşmak için yeniledi. Bu kapsamda 2017 yılı içinde iki etap halinde araç parkını yenileyen İl Özel İdaresi KDV hariç 10 milyon TL’lik yatırım yaparak toplam 19 yeni araç aldı. Birinci etapta sıcak asfalt çalışmasında kullanılmak üzere finişer, silindir, asfalt distribütörü gibi 11 yeni araç alan İl Özel İdaresi, ikinci etapta ise 4 Adet Çöp Kamyonu, 2 Adet Kar Bıçaklı Kamyon, 1 Adet Tuz Serici Aparatı  alarak kış çalışmalarına hazırlıklarını yaptı.   

 50 MİLYON TL'LİK YATIRIM

 Isparta Valiliği İl Özel İdaresi, 2017 yılı sıcak asfalt hedefi kapsamında 50 milyon TL'lik bütçe ayırdı. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı dolayısıyla sağlanan bu ödenek kapsamında Asfalt Plent Tesisi de kuruldu. Bu yatırımla birlikte asfalt maliyetinden yüzde 35 tasarruf yapıldı.

EN UZUN SICAK ASFALT ÇALIŞMASI ISPARTA'DA

Öte yandan Hükümetin köy grup yolları sıcak asfalt programı kapsamında en yüksek performans gösteren şehir de Isparta oldu. 50 şehir arasında 202 kilometrelik program ile en çok sıcak asfalt çalışması yapılacak şehir Isparta. Diğer şehirlere bakıldığında 2017 yılı asfalt sezonunda Burdur'da 40, Afyonkarahisar'da 15, Kütahya'da 50, Uşak'ta 40 kilometre planlandı.